E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'de 23 Nisan resepsiyonu---

TBMM'de 23 Nisan resepsiyonu

TBMM'de 23 Nisan resepsiyonu
24 Nisan 2015 - 01:03 borsagundem.com

TBMM Başkanı Çiçek ile eşi Gülten Çiçek, TBMM'nin 95. açılış yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi

Meclis'in özel gündemli oturumunu  izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen "Barış Zirvesi" nedeniyle resepsiyona katılmadı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki programı dolayısıyla resepsiyona geç saatlerde geldi. Resepsiyona, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve bazı bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, milletvekilleri, bürokratlar ile bazı meslek ve sivil toplum örgütü temsilcileri  katıldı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı resepsiyonda grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Levent Gök ile bazı milletvekilleri bulundu. Resepsiyona, HDP'den katılan olmadı.

"Reformlar uzlaşarak ya siyasi istikrar yoluyla yapılacak"

Resepsiyonda konuklarıyla sohbet eden Çiçek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Çiçek, Meclis'in 24. Dönemi'ni değerlendirirken, "Çok sıkıntılı bir dönem oldu. Evvela yemin işiyle başladı sıkıntımız, sonra Meclis'i açtık. Anamuhalefet partisi Meclis'te yok. O tabii ciddi bir sıkıntı, kırılma konusu, dış dünyadaki algı bakımından... Sonra tutuklu milletvekilleri, zaman zaman yaşadığımız üzücü olaylar. İnşallah önümüzdeki dönem bunlar yaşanmasın da iyi şeyleri gelecek döneme taşıyalım" dedi.

Çiçek, "Türkiye, bir kısım reformları yapacaksa ya uzlaşarak ya siyasi istikrar yoluyla yapacak. Buna da vatandaş karar verecek" diye konuştu.

Bir gazetecinin "25. dönemde koalisyon beklentisi var. Sizce koalisyon kaos mudur?" sorusuna Çiçek, "Millet bizim kördüğüm ettiğimiz ne kadar sorun varsa, hepsini geçmişte çözdü. Millet siyasetçilerden daha önde" yanıtını verdi.

"İnşallah güzel şeyler yazılır"

Çiçek, yeni dönemde çözüm sürecine ilişkin soru üzerine şunları söyledi: 

"Yeni bir sayfa açılır, inşallah güzel şeyler yazılır. 24. dönemin iyi yanları oldu, sıkıntılı ve üzücü yanları oldu. Temenni ederiz bu sıkıntılar önümüzdeki dönem ortadan kalksın. Bu ülkenin işini biz çözeceğiz, başkası çözemez, çözmek istemez. Onun için Türkiye'nin önünde ne sorun varsa onu da siyaset çözecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)