E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaşeron işçinin maaşı iyileşmedi---

Taşeron işçinin maaşı iyileşmedi

Taşeron işçinin maaşı iyileşmedi
23 Şubat 2014 - 08:46 borsagundem.com

Kamuda çalışan taşeron işçiler için yapılması planlanan “maaş iyileştirmesi” başka bahara kalıyor

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda kamuda çalışan tüm taşeronların asgari ücret üzerinden maaş almasını engellemek için bir ücret skalası oluşturulması ve buna göre maaşların farklılaştırılması öngörülmüştü.

Ancak son aşamada, taşeron işçiye maaş skalasından “şimdilik” vazgeçilmesine karar verildi. Pakete son şekli hükümet verecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise önceki gece Meclis Genel Kurulu’nda taşeron uygulamalar konusundaki çalışmaları Başbakanlığa taslak olarak sunduklarını açıkladı. Taşeron uygulamasının, çeşitli vesilelerle gündeme taşınan önemli bir sorun olduğunu kaydeden Çelik, taslağın, taşeron çalışanlarının yıllık izinleri, kıdem tazminatı ve ücretlerinin güvence altına alınması, sözleşmenin kısa değil asgari 3 yıl yapılması, asıl işveren ile alt işverenin kesin olarak ayrılması gibi düzenlemeleri içerdiğini söyledi.

Çelik, kısa süre içinde parlamentoya göndermek istedikleri söz konusu taslakla ilgili olarak gruplar arasında uzlaşma olacağı inancını taşıdığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yusuf yıldız23 Şubat 2014 16:04

    bu hükümet 12 yıldır ne asgari ücretliyi,ne taşeron işçiyi ne emeklilikte yaşa takılanı ne de 4/c ve benzeri mağdurlara bir çare bulmadı.başbakan milli gelir 4 kat arttı diyor.peki nerde bu artan gelir..ayakkabı kutularındamı bakan çocuklarını kasasındamı?garib guraba edebiyatıyla uyutulan milletin ahı birgün elbet yerini bulacaktır....

  • dlbyz23 Şubat 2014 13:14

    söz verilir zaman durmaz unutulur zaman ne cabuk geçti ilgilenemedik özürde yok ah fakru zaruret içindeki halkım

  • bedu23 Şubat 2014 12:34

    Hiç bir iş yapmadın sayın bakan sadece konuştun hani emekliliği yaşa takılanların durumunu düzeltecektin.Boş konuşuyon boş.Şimdiye kadar hiç birşey çözemedin.EYT MADURLARINA SÖZ VERDİN Maliye bakanından fırçayı yedin oturdun.O koltuğu meşgul etme sorun çözecek biri gelsinnn.

  • baturayersin23 Şubat 2014 09:24

    işçiye emekçiye ezilene gelince güzel hikaye anlatıyorlar kendilerine için bütün bir günde ne hakim ne savcı nede polis hepsine değiştirdiler. bir günde yasa değiştiriyorlar ondan sonra dinden adaletten ahkam kesiyorlar. türkiyedehiç bir insanı ikinsa iki defa milet vekili baş bakan seçmiceksin giden geleni denetlesin

  • mehmet23 Şubat 2014 09:21

    maaş iyileştirmesi olmazsa aileleriyle birlikte 1,5 milyon oyu olan taşeron işçilerden oy alamazlar