E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaner Yıldız'dan yazılı açıklama---

Taner Yıldız'dan yazılı açıklama

Taner Yıldız'dan yazılı açıklama
04 Ağustos 2015 - 12:15 borsagundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz üzerine açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na yapılan saldırıya ilişkin, "Bunlar, ellerinden gelse, sadece Çukurca'da yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı'ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler" açıklamasını yaptı. Yıldız dün yaptığı açıklamada ise HDP'ye verilen emanet oyların ortadan kalkacağını düşündüğünü ifade ederek elektrik hatlarına yapılan saldırılarla ilgili olarak vatandaşların bu saldırıları anlayacağını ifade etmişti. Yıldız, "Hele hele 3 gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum" demişti. Bakan bu sözünden sonra, "Büyük resme bakmak yerine sözlerimi çarpıtıyorlar" açıklamasında bulunmuştu.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'na yapılan saldırıya ilişkin, "Bunlar, ellerinden gelse, sadece Çukurca'da yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı'ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler" ifadesini kullandı. Yıldız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bakü-Tiflis-Erzurum (Şahdeniz) Doğalgaz Boru Hattı'nın Sarıkamış Yağbasan Köyü mevkisindeki kısmına gece bölücü terör örgütü tarafından saldırı düzenlendiğine ve patlama sonucu gaz akışının kesildiğine dikkati çekti.

ÇUKURCA VE MARDİN

Bölücü terör örgütünün şu ana kadar Silopi elektrik iletim hattı, İran-Türkiye Doğalgaz Boru Hattı, Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı, Mardin'deki trafo merkezi ve Çukurca elektrik hattına yaptığı saldırılarla o bölgede yaşayan vatandaşların en temel ihtiyaçlarını engellemek istediğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: "Bu menfur saldırılardan, en fazla bölgedeki kardeşlerimiz zarar görüyor. O bölgeden gelen tepkiler ve bizlere ulaşan şikayet mektupları, vatandaşlarımızın, söz konusu saldırılarla kendi huzur ve refahlarına kastedildiğinin bilincinde olduklarını gösteriyor. Vatandaşlarımız terör örgütünden de saldırılarından da son derece rahatsızdır. Bu geceki saldırı, Erzurum'dan ülkemizin batısına doğalgazı taşıyan Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'nı hedef almıştır. 

'BUNLAR ELLERİNDEN GELSE'

Bu saldırı, terör örgütünün, ülkemizin her bölgesindeki vatandaşların huzur ve refahına kastettiğinin en somut göstergelerinden biridir. Bunlar, ellerinden gelse, sadece Çukurca'da yasayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı'ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğalgazsız bırakma derdindeler. "Yıldız, terör örgütlerinin bu saldırılarına devletin gereken karşılığı vereceğini vurgulayarak, "Halkın huzur ve refahına kasteden bu saldırılar karşısında, terör örgütünün siyasi uzantılarının da artık gerçeği görmeleri, saldırılara tepki göstermeleri gerekmektedir. Aziz milletimiz, doğudan batıya kuzeyden güneye, birlik ve beraberlik içerisinde, terör belasının karşısındadır; 78 milyonun terör saldırılarına hep beraber tepki göstermesi de vatandaşlarımızın yaşananları son derece doğru okuduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk04 Ağustos 2015 15:13

    Kabinedeki bakanlarınız Apo hayranı.1 ileri 1 geri yapılırsa böyle sonuçlar oluşur.

  • Mustafa04 Ağustos 2015 12:58

    Bakan doğruyu konuşuyor.İnsanlık ve toplum düşmanı pkk vs örgütler her haltı yer.yeterki Türkiye zarar görsün.