E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaksi kavgası mahkemelik oldu---

Taksi kavgası mahkemelik oldu

Taksi kavgası mahkemelik oldu
05 Mayıs 2015 - 06:51 borsagundem.com

Taksi şöforünün müşteri ile siyasi tartışması hapisle sonuçlandı

Bir taksi şoförü ile yaşlı kadın müşterisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen’in radyodaki konuşmaları üzerine başlayan tartışması, mahkemeye taşındı.

Taksi şoförü Şenol Ş. ile müşterisi Nasiye G. arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fethullah Gülen’in radyodaki konuşmaları sonrasında başlayan tartışma mahkemelik oldu. 
İddiaya göre, Nasiye G. (65) 5 Eylül 2013’te Fatih’ten Şenol Ş.’nin taksisine bindiğinde radyoda Gülen konuşuyordu. Hemen ardından o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması yayınlandı. İddiaya göre Şenol Ş., bu konuşmanın ardından, “Bunlar ş...z, h...z” deyince Nasiye G., “Siz onlarla birlikte miydiniz, h...z olduklarını nereden biliyorsunuz?” diye uyardı. Taksici de daha fazla küfretti. Nasiye G. karakola gitmek isteyince taksiyi Kocamustafapaşa’da ara sokağa çeken Şenol Ş., kapıları kilitleyip müşterisine hakaret etti. Nasiye G.’nin şikâyeti üzerine dava açıldı. 

‘POLİS SİLAH ÇEKTİ’

Nasiye G. İstanbul 71’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, taksicinin kendisine vurduğunu iddia ederek, “Psikolojim bozuldu. Taksiye binemez oldum“ dedi. Şenol Ş. ise, “Muhalefet partisinden, eski yolsuzluklardan bahsettik. Müşteki bana ‘Hırsızsın’ dedi. Ben de ‘Hırsızlık yapıp senin neyini çaldım?’ dedim. Vurmadım, hakaret etmedim. Bu olaydan sonra evimi basan ve silah çekerek ters kelepçe takan polislerden şikâyetçiyim” diye konuştu. 

TAKSİCİYE 11 AY HAPİS

Mahkeme, Şenol Ş.’yi kasten yaralama ve hakaretten, suçun işleniş biçimi, suçun önem ve değeri, sanığın amacını dikkate alarak 11 ay hapse çarptırdı. Nasiye G.’nin başvurusu üzerine Şenol Ş. için ‘hürriyeti tahdit’ suçlamasıyla ikinci bir iddianame de hazırlandı. Şenol S.’nin 5 yıl hapsi istendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)