E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaciz delillerini yok eden polislere operasyon---

Taciz delillerini yok eden polislere operasyon

Taciz delillerini yok eden polislere operasyon
06 Mayıs 2015 - 06:11 borsagundem.com

İzmir'de bir dershane öğretmeni, 3 yıl önce 'etek altı' düzeneğiyle yakalandı. Takipsizlikle sonuçlanan olayda delilleri yok eden 6 polis gözaltında

İzmir'de paralel yapının dershanesinde çalışan F.Ç. isimli öğretmen 2012'de Konak'taki bir otobüs durağında genç bir üniversite öğrencisinin etek altı görüntülerini çekerken yakalandı. Elindeki kamera düzeneği yerleştirilmiş çantayı genç kızın eteğinin altına doğru tutarken bir vatandaş tarafından fark edilerek polise haber verilmek suretiyle yakalanan F.Ç. olay yerine çağırılan polislerce gözaltına alındı.

Genç kızın şikâyetçi olması üzerine olay yerine en yakın karakola götürülen F.Ç.'nin kimlik tespiti yapıldığında paralel yapının İzmir'de çok bilinen bir dershanesinde öğretmen olduğu belirlendi. Sonradan daha nitelikli araştırma bahanesiyle İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu bünyesine alınan dosyada ele geçirilen kamera görüntüleri en önemli delildi. Bir süre sonra nasıl olduysa şubede birçok polisin gördüğü o görüntüler ortadan kayboldu.

Soruşturmanın bel kemiği olan görüntülerin ortadan kaybolması ile soruşturma tıkandı. Görüntüleri paralel yapının emniyetteki uzantıları tarafından ortadan kaybedildiği iddia edildi. Savcılık da görüntü bulunmaması sebebiyle dosyaya takipsizlik kararı vermek zorunda kaldı. 

İZLEYENLER TANIK 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü, 2012 yılında yaşanan bu olayın üzerinin paralel yapılanmaya mensup emniyet mensuplarınca kapatıldığı iddiasıyla yapılan ihbar ardından savcılık talimatı ile dosya üzerinde yeni çalışma başlattı. O dönem görüntüleri izleyen bazı kişilerin görüntüleri şubede gördükleri yönünde tanıklık yapmaları üzerine dosya yeniden raftan indirildi. Dosyadaki görüntülerin sahtecilikle ortadan kaldırıldığı iddiasıyla 6'sı polis 7 kişi hakkında savcılıkça tahkikat başlatıldı. Mağdur öğrenci dinlendi ve şikayetçi olduğu kayıtlara geçirildi. Bir süredir olayı araştıran ekipler bugün sabah itibariyle operasyon için düğmeye bastı. 

ESKİ ASAYİŞ MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Savcılık talimatı ile aralarında eski İzmir Asayiş Şube Müdürü Ö.D. ve kamera düzeneğini oluşturduğu iddia edilen F.Ç.'nin aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. F.Ç.'nin olaydan bir süre sonra söz konusu dershaneden ayrılıp Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğu bu ilde gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilere yönelik suçlamaların "sahtecilik yapılarak delillerin yok edilmesi", "görevi kötüye kullanma", "suçluyu kayırma" olduğu öğrenildi. Soruşturma İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)