E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriyelilere sınır açıldı!---

Suriyelilere sınır açıldı!

Suriyelilere sınır açıldı!
19 Eylül 2014 - 13:10 borsagundem.com

IŞİD'in saldırılarından kaçarak sınıra gelen Suriyelilerin sınırda bekletilmelerine tepki gösteren vatandaşlara müdahale edildi

IŞİD saldırılarından kaçarak Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçeslerindeki sınır hattından ülkeye girmek isteyen Suriyelilere geçiş izni verildi. Akçakale ilçesinin bazı köylerinde biriken Suriyelilerden yüzlerce kadın, çocuk ve yaşlı ülkeye girdi.

SINIR AÇILDI

IŞİD'den kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye geçmesine izin verildikten sonra yüzlerce Suriyeli ülkeye giriş yapmaya başladı.

IŞİD İLERLİYOR

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de, PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları saldırmaya, Suriyeli siviller ise kaçmaya devam ediyor. Dün bütün gün beklemelerine rağmen Türkiye'ye alınmayan Suriyeliler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden sınır hattında toplanmaya başladı.

Kobani'ye gitmeleri yönündeki teklifi zorunlu olarak silah altına alınacakları gerekçesiyle reddeden Suriyelilerin geçişi için Türkiye sınırı öğlen saatlerinde açıldı.

Suriye'de IŞİD örgütü, kontrolündeki Telabyad'dan 70 kilometre uzaklıkta bulunan PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek için bu hafta başında harekete geçti. IŞİD militanları Kobani'ye giden güzergah üzerinde bulunan köylere saldırı başlattı. Türkiye sınırının yakınındaki köylerde çıkan şiddetli çatışmaların ardından bazı köyler IŞİD kontrolüne geçti. 3 gün süren çatışmaların ardından Telabyad'dan Kobani'ye giden güzergah üzerindeki yaklaşık 10 köyün kontrolü IŞİD'e geçti, 20 kadar köyde yaşayanlar ise kendilerine de saldırılabileceği endişesiyle evlerini terk ederek geri çekildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Çatışmalardan ve endişeyle evlerini terk edenlerin boşalttığı köyleri geçen IŞİD militanları, yolu yarılayarak Kobani'ye 35 kilometre yaklaştı. IŞİD militanlarının ilerleyişi sırasında, Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki iç kesimlerde bulunan bazı noktalarda çatışmayı sürdürdüğü bildirilirken, zaman zaman ateşlenen tank toplarının patlama sesi ise Türkiye tarafından da duyuluyor.

SAVAŞMAMAK İÇİN GİTMİYORLAR

Öte yandan evlerini terk eden ve Türkiye'ye geçme talepleri kabul edilmeyip, PYD hakimiyetindeki Kobani'ye gitmeleri teklif edilen kalabalığın ise bu öneriyi kabul etmemelerinin nedeninin savaşmak istememeleri olduğu ifade edildi.

Sınır hattında bekleyen Suriyeliler, Kobani'ye gitmeleri durumunda kadın, yaşlı ve çocuklar dışındaki yetişkinlerin silahlandırılarak cepheye sürüldüğü ve savaşmak istemedikleri için Kobani'ye gitmek istemedikleri kaydedildi.

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI

Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XYZ 19 Eylül 2014 19:07

    KUZEY IRAKTAKİ KÜRT BOLGESİNE GİTSİNLER....

  • ömer19 Eylül 2014 17:51

    kurtuluş savaşında türk milleti ülkesini bırakıp kaçmışmı kadını erkeği yaşlısı genci namus şeref için canını feda etmişler ya istiklal ya ölüm demişler

  • vatanım19 Eylül 2014 17:21

    90 larda saddamdanda kaçanları almıştık. ne oldu? tepemize ettiler.. Görüyorsunuzki askere, polise pervasızca saldırılmakta! Sınırdan başka yerlere kesinlikle gönderilmemeliler. Çadırkent çok bile..

  • vatanım19 Eylül 2014 17:03

    90 larda saddamdanda kaçanları almıştık. ne oldu? tepemize ettiler.. Görüyorsunuzki askere, polise pervasızca saldırılmakta! Sınırdan başka yerlere kesinlikle gönderilmemeliler. Çadırkent çok bile..

  • nihatg19 Eylül 2014 15:21

    Allah korusun tam tersi durum olsa emin olun tellerin ötesine geçmemize izin vermezdi Suriye ve ırak

  • doğru söye19 Eylül 2014 14:36

    işte vatan, uğrunda kan dökülürse can verilirse vatandır.Kaçmaya vatan sahibi olunmaz savaşacaksın can ve kan vereceksin !

  • doğru söye19 Eylül 2014 14:27

    ulan bunların kendi ülkelerine vatanlarına faydaları yokki bizimkine olsun vay halimeze

  • ALMAYIN19 Eylül 2014 14:14

    YEMİN EDERİM BUNLAR ÇOK YAKINDA TÜRKİYENİN BAŞINA BELA OLACAK

  • baturayersin19 Eylül 2014 13:47

    türkiye muz cumhuriyeti yol geçen hanı

  • ekselans00619 Eylül 2014 13:33

    her şeyi eline yüzüne bulaştıran hukumet bu surıyelılerden barı faydalan... okumuş olmasada parası olup zengın olmasada senın ıcın iş gücü demek. dolar demek insan insan demek genç nüfus demek.sakınha uyuşturucu demek fuhuş demek organ tıcaretı ucuz ısgucu demek olmasın..

  • mehmet19 Eylül 2014 13:29

    türkiye işide yardım etmeyi bıraksın yeter bu dinsiz imansızları beslemeyin.yoksa (keser döner sap döner gün gelir hesap döner)...