E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriyeliler Fikirtepe'de kalmakta kararlı---

Suriyeliler Fikirtepe'de kalmakta kararlı

Suriyeliler Fikirtepe'de kalmakta kararlı
11 Temmuz 2014 - 04:24 borsagundem.com

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm yapılması amacıyla terk edilen evlere yerleşen Suriyeli mülteciler İstanbul’da kalmakta kararlı.

Geçtiğimiz günlerde bölgeyi ziyaret eden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilieri ‘bu evler riskli sizi doğu illerindeki kamplara götürelim’ dedi.

Gülistan Alagöz'ün Hürriyet'teki haberine göre İstanbul’dan ayrılma fikrine sıcak bakmayan Suriyeliler, AFAD tarafından hazırlanan tutanakları imzalamadı ve başka ile gitmek istemediklerini söyledi. Bölgede yaklaşık 125 mülteci için kayıt tutulsa da Kadıköy Belediyesi yetkilileri harabe halde olan yapılarda yaşayan mülteci sayısının 400’ü geçtiğini belirtti.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, mülteciler için İstanbul’da bir kamp kurulması gerektiğini belirtirken, AFAD doğu illerine gidenlere yardımcı olacaklarını aksi halde mültecilerin tahliye edileceğini açıkladı. Fikirtepe, Dumlupınar, Eğitim, Merdivenköy Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (FİDEM) Başkanı Ercüment Oruç, Hürriyet gazetesinin gündeme getirmesinden sonra yardımseverlerin harekete geçtiğini ve gıda malzemeleri yolladıklarını söyledi.

SURİYELİLER DE DİLENCİDEN RAHATSIZ

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü verilerine göre, gelen Suriyelilerin yüzde 90’ı orta gelirli. Dilencilik yapanların ülkelerin de dilencilikle geçimini sağladıklarını belirten yetkililer; “Bazı Suriyeliler dilencilik yapıyor ve bundan da Suriyelilerin tamamı büyük rahatsızlık duyuyor” dedi. Mülteciler ağırlıklı olarak Bağcılar, Başakşehir, Sultangazi, Sultanbeyli, Esenyurt, Güngören ve Küçük- çekmece’de yaşıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.GUR11 Temmuz 2014 08:38

    Günün birinde olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacak ve o zamanda iş işten geçmiş olacak sonuşda ülkemize yazık olacak devleti yönetenler acil önlem almalı mülteciler kamplarda toplanmalı şehirlere girişlerine denetimli izin verilmeli gözetlenmeli devleti yönetenlerin bazı şeyleri görüp ileriyi hesap etmeleri gerekmekte geç olmadan.

  • Adil Özdemir11 Temmuz 2014 04:39

    Bunlar nerden bakarsan bak Türkeyeye kasıtlı getirildiler ve birdaha çıkmayacaklar.AKP Türkiyeyi Türkten arındırma politikasına devam edecek.Başta oldukları müddetçe İstanbulu unutun.