E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSüleyman Aslan paralarını istedi---

Süleyman Aslan paralarını istedi

Süleyman Aslan paralarını istedi
29 Ocak 2015 - 06:59 borsagundem.com

17 Aralık soruşturmasında ayakkabı kutusunda bulunan paralarını Halk Bankası eski genel müdürü Süleyman Aslan geri istedi

Eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan “Bağış için toplandı” dediği paralar İstanbul Valiliği’ne gönderildi. Valilik ‘Yardım Toplama Kanunu’na muhalefet’ edilip edilmediğini araştıracak.

17 Aralık soruşturmasında gözaltına alınan aralarında eski bakanların oğulları, işadamı Rıza Sarraf ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da bulunduğu şüphelilerin evlerinde bulunan paralara el konulmuş ve adli emanete alınmıştı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner’in 10 Kasım’da 53 şüpheli hakkında verdiği takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından da adli emanet savcılığında parası bulunan şüphelilerin paraları iade edildi. Ama eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ilk gözaltına alındığında, “Evimden çıkan paraların tamamı bağışlardan toplanan paralardır. Bu paralar Makedonya’da Balkan Üniversitesi ve Osmancık’da imam hatip lisesinin yapımında kullanılacaktır. Oralara gönderecektim” dediği için paralar iade edilmedi.

60 bin lira faiz geldi

Aslan’ın evinde bulunan 520 bin TL, 2 milyon 519 bin 800 euro ve 2 milyon 445 bin 990  dolar ‘yardım parası’ olarak kayıtlara geçtiği için önceki gün İstanbul Valiliği’ne gönderildi. Bir devlet bankası hesabında bulunan paranın 60 bin TL’lik faizi de ana parayla birlikte Valilik hesabına aktarıldı. Savcı Ekrem Aydıner, 17 Aralık dosyasının Aslan’la ilgili kısmını da İstanbul Valiliğine gönderdi. Valilik, Aslan’ın ‘yardım toplama kanununa muhalefet’ edip etmediğini araştıracak.

‘990 sterlin ve 20 bin lira bizim’

Aslan’ın avukatlarının Valiliğe gönderilen paranın 990 sterlin ve 20 bin lirasının Aslan’ın şahsi parası olduğunu iddia ederek bu paranın iade edilmesi için talepte bulunacakları öğrenildi. Aslan paranın kendisine ait olduğunu ispatlaması durumunda parasını faiziyle birlikte alabilecek. Bu arada bağışta bulunan derneklerin paralarını almak için bizzat başvuruda bulunmaları gerektiği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)