E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSondaj yapılsa facia yaşanmazdı---

Sondaj yapılsa facia yaşanmazdı

Sondaj yapılsa facia yaşanmazdı
31 Ekim 2014 - 05:21 borsagundem.com

İş Müfettişi Erdoğan Şeker, Has Şekerler ocağında sondaj yapılmadığını 3 ay önce haber verdiğini söyledi

Maden ocağında son teftişi yapan İş Müfettişi Erdoğan Şeker raporunda yer altı sularına ve ocağın yan ocaklarla mesafesine ilişkin riski ölçmek için gerekli ‘kontrol sondajı’nın yapılmadığını üç ay önceden haber verdiğini söyledi. İsmail Saymaz'ın Hürriyet'teki haberine göre Şeker, “Sondajlar yapılsaydı kazanın önüne geçilebilirdi” dedi.

Şeker, Has Şekerler’de geçmişten beri bu sondajın yapılmadığını ve teftişten sonra da ihtarlarına uyulmadığını ifade etti. Şeker, “İhtarınıza uyulsaydı bu kaza önlenebilir miydi?” sorusu üzerine, “Önlenebilirdi” yanıtını verdi. Şeker teftişte kontrol sondajının daha önce yapılmadığını öğrendiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: “Hiç yapılmamış. Bu sondajlar yapılsaydı eğer, kazanın önüne geçilebilirdi. İhtarımıza uyulsa kaza önlenebilirdi. Rapordan sonra da sondajların yapılmadığı sonucuna varıyoruz.” Şeker “Neden 9 bin lira ceza kestiniz, kapatma vermediniz?” sorusuna “Mevzuatımız onu gerektirdiği için” diye yanıtladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)