E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSon dakika! Zeytinburnu'nda patlama---

Son dakika! Zeytinburnu'nda patlama

Son dakika! Zeytinburnu'nda patlama
12 Temmuz 2014 - 12:05 borsagundem.com

İstanbul Zeytinburnu Mithatpaşa tramvay durağında patlama meydana geldi

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde Mithatpaşa tramvay durağı civarında bir binada patlama meydana geldi. Patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda yaralının olduğu belirtilen olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılardan birinin hamile bir kadın olduğu belirtildi.



HAMİLE KADIN BALKONDAN ATLADI 

8 aylık hamile Ayşe Akıllı, patlamanın yaşandığı ambalaj atölyesinin üst katında oturuyordu. Korkuyla balkona çıktı. Tam kendini aşağıya atacakken vatandaşlar beklemesini ve çarşafın üzerine atlamasını istediler.
Mahalleli karton ve battaniyeleri branda gibi kullanarak yangın yastığı oluşturdu. Dumanlar yüzünden zor anlar yaşayan ve nefes almakta güçlük çeken hamile kadın kartonların üzerine atladı. Hemen hastaneye götürülen genç kadının da bebeğinin de sağlık durumu iyi.

Zeytinburnu'nda patlama!
 

MAHSUR KALANLAR OLDUĞU İDDİASI
 
Gaz sıkışması nedeniyle meydana geldiği iddia edilen patlama sonucu çıkan yangın, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor.
 
Patlamanın meydana geldiği imalathanenin içinde mahsur kalanlar olduğu öne sürülüyor.  Binada mahsur kalan olup olmadığını belirlemek üzere itfaiye ekipleri çalışma yapıyor.

video##877##player
 
ARAÇLAR DEVRİLDİ
 
Patlama nedeniyle çevredeki binalarda da hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle bazı araçlar devrildi.
 
GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE VATANDAŞLAR ARASINDA TARTIŞMA
 
Patlamanın meydana geldiği binada çalışan yakınlarından haber alamayan vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.
 
VALİ MUTLU: TERÖR SALDIRISI DEĞİL
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamanın terör saldırısı olmadığını söyledi.
 
Patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü kaydeden Mutlu, ilk belirlemelere göre, patlamaya gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasının neden olduğunu ifade etti.


 
''BİNADAN ÇIKAN OLMADI''
 
Görgü tanıklarından Niyazi Küçükpazarcık, yaşadıklarını şöyle anlattı:
''Büyük bir patlama yaşadık. Ambalaj dükkanıydı. İçeride 9-10 kişi çalışıyor. Binadan çıkan kimse olmadı. Bayağı bir alev var. Doğalgaz diyorlar.''
 
Bazı görgü tanıkları da ambulans ve itfaiyenin geç geldiğini iddia etti.
 
''BOMBA PATLAMASI GİBİYDİ''
 
İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş,  “Doğalgaz değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Bir anda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu.  Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik.” ifadelerini kullandı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bomba patlaması gibi12 Temmuz 2014 14:34

    yok yok uçaksavar tan top attılar oraya! nerede ne kadar provokatif haber var burada yahu! bbc ve cnn'i geçtiniz yeminle