E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSisi'yle aynı masada oturmam---

Sisi'yle aynı masada oturmam

Sisi'yle aynı masada oturmam
27 Eylül 2014 - 07:21 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den dönerken gazetecilere Mısır Devlet Başkanı Sisi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi'nin olduğu yemeğe katılmama kararıyla ilgili, 'Sisi ile aynı masada oturmak inancıma ters olurdu' dedi.

ABD'den dönüş yolunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, kanlı bir darbe yaparak yönetimin başına geçen  Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Es-Sisi ile ilgili bir soruya da cevap verdi.

Erdoğan, ''BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un verdiği yemekte, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile aynı masaya oturmadınız. Siz ve Sisi’nin aynı masada olduğu o oturma düzeni bilinçli miydi, tesadüf mü?'' soruna şu cevabı verdi;

'O ZATA MEŞRUİYET KAZANDIRMAYA ÇALIŞILIYOR'

Ben bilinçli mi tesadüf mü bilemem. Fakat o zata bir meşruiyet kazandırma gayreti var. Dolayısıyla bizim masada kimler var diye sorduğumda, o ismin olduğunu görünce oraya gitmemeyi, çünkü gidersem Mursi ile ilgili inancım noktasında ters olur, yapılan bunca anti-demokratik girişimleri benim de onaylamam anlamına gelir. Bir taraftan darbeye karşıyım diyeceksin, ondan sonra darbeciyle aynı masada fotoğraf vereceksin. Bunu yapamazdım. Dünyada şu anda pek çok ülke vitrinde farklı, vitrin gerisinde farklı söylemler geliştiriyor. İkili görüşmede 'Doğru, haklısınız'... deniliyor. Haklıysak o zaman çıkın meydanlarda da bunu böyle konuşun.

'BUNU NE MİLLETİME ANLATABİLİRİM NE...'

Biz de BM kürsüsünden hiç olmazsa seslendirelim dedik. Ban Ki-Mun’un davetinde de aynı masada bu adamla o fotoğrafın içine giremem. Bunu ne milletime anlatabilirim, ne demokratik yollarla iktidar olmuş bir Mursi’nin maneviyatına karşı sorumluluğumu yerine getirebilirim, ne de idamla şu anda yargılanan veya idama mahkum edilmiş olan insanların ruhaniyeti beni çok çok mustarip eder. Siyasi tutuklular var. Binlerce kişi içeride. Mısır halkının birçoğunun  siyaset etme hakları ellerinden alınmış. BM bunu yapan insanlara meşruiyet kazandırma yeri mi? Bu çatı bunların çatısı mı?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)