E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSırp Başbakan: Türkler endişe etmesin---

Sırp Başbakan: Türkler endişe etmesin

Sırp Başbakan: Türkler endişe etmesin
28 Kasım 2014 - 01:33 borsagundem.com

Vuçiç, taraftar cinayetiyle ilgili Türkiye'den aldıkları yanıtlardan memnun olduklarını söyledi. Vuçiç, ülkesindeki Türkler için garanti verdi

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, başbakanlıkta Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ile görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vuçiç, Sırbistan'ın, Türkiye'deki ilgili makamlardan İvkoviç'in öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı tamamlamaları talebini Büyükelçi Bozay'a ilettiğini belirtti.
Vuçiç, "Marko İvkoviç'in öldürülmesi ile ilgili Türkiye'den aldığımız cevaplardan memnununuz. Önümüzdeki günlerde, olayın failinin ya da faillerinin adalet karşısına çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.

BOZAY: HOLİGANLAR İKİ ÜLKE İLİŞKİSİNİ ETKİLEYEMEZ      

Büyükelçi Bozay da yaptığı açıklamada, etkili hukuki önlemlerle holiganların karıştığı olayların Sırbistan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkileri etkilemesini önleyeceklerini belirtti.
İvkoviç'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma hakkında Başbakan Vuçiç'i bilgilendirdiğini ifade eden Bozay, Vuçiç'in "Türkiye'nin faillerin adalet karşısına çıkarılması konusunda hızlı bir şekilde hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini" kaydetti.
      
"SIRBİSTAN'DAKİ TÜRKLER ENDİŞE ETMESİN"


Bozay, Başbakan Vuçiç'in kendisine Sırbistan'da yaşayan Türk vatandaşlarının hiçbir şekilde endişe etmemesi gerektiğini, gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söylediğini de ifade etti.
Önemli olan konunun "holiganların iki ülke arasındaki dostluğu ve ilişkileri rehin almamasını sağlamak" olduğunu vurgulayan Bozay, bu konuda ilgili makamların gerekli önemleri alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)