E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞırnak ve Hakkari'de okullara saldırı---

Şırnak ve Hakkari'de okullara saldırı

Şırnak ve Hakkari'de okullara saldırı
18 Eylül 2014 - 01:44 borsagundem.com

Diyarbakır'da Kürtçe öğretecek okulun mühürlenmesini bahane eden yüzleri maskeli gruplar Şırnak Cizre'de 2, Hakkari'de 1 okula saldırdı

Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve  bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden grupların okullara saldırıları dün gece de sürdü. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 okula, Hakkari'de ise bir okula molotof kokteyli atıldı.

Cizre'de yüzleri maskeli gruptakiler, Nur Mahallesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi ve Sur Mahallesi'ndeki İsmail Ebuliz Ortaokuluna molotofkokteyli attı.

Bunun üzerine okullarda yangın çıktı. Göstericiler, yangını söndürmeye giden itfaiye ekiplerine taşla saldırdı. Taş isabet eden itfaiye aracının camı kırıldı. Geri dönen itfaiye ekipleri, zırhlı polis araçlarının eşliğinde olay yerine giderek yangına müdahale etti.

Yangın nedeniyle okullarda maddi hasar meydana geldi.

Bu sırada Yafes ve Nusaybin Caddesi'nde toplanan bir grup YDG-H üyesi, yola barikat kurarak izinsiz gösteri düzenlemek istedi.

Göstericiler daha sonra iki tüp içerisine yerleştirilen patlayıcı düzeneğini Cizre Köprüsüne bırakarak, köprüyü ulaşıma kapattı.

Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayarak, taş, ses bombası ve molotofkokteyli ile saldıran gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler, müdahalenin ardından dağıldı.

Patlayıcılar bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildikten sonra köprü ulaşıma açıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden yüzü maskeli bir grup, Gazi Mahallesi'nde bulunan Anadolu Lisesi'ne ve bahçedeki Atatürk büstüne molotofkokteyli attı.

Saldırıda okulun dış kapısı ve bazı camları hasar gördü. 

Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla giden polis ekipleri, çevrede önlem aldı, inceleme yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)