E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Selam Tevhid' soruşturmasında 26 gözaltı kararı---

'Selam Tevhid' soruşturmasında 26 gözaltı kararı

'Selam Tevhid' soruşturmasında 26 gözaltı kararı
10 Şubat 2016 - 19:43 borsagundem.com

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturmasında, haklarında gözaltı kararı çıkartılan 26 kişiden 10'u gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında, aralarında üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 

Bu kapsamda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kocaeli, Çorum, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Siirt, Hakkari, Bursa ve Antalya'da operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek ile eski Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürü Ayhan Koç'un da arasında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 16 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan Selam Tevhid soruşturmasının Ankara'daki ayağını yürüttükleri öğrenildi. Şüphelilerin, o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile üst düzey bürokrat ve siyasetçileri dosya kapsamında takip ettikleri iddia ediliyor. Şüphelilerin Ankara'daki söz konusu soruşturmayı, 2012 yılının mart ayında yapılan bir ihbarla başlattıkları öne sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali ışık10 Şubat 2016 20:31

    Yünsa teknik çıkış 3.10 kırması yla hedef formasyon 3.90 ardından 4.80 teknik çıkış sürecek