E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçimlerden koalisyon çıkacak mı?---

Seçimlerden koalisyon çıkacak mı?

Seçimlerden koalisyon çıkacak mı?
27 Mayıs 2015 - 14:11 borsagundem.com

AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım, 7 Haziran’daki seçimlerden koalisyon çıkabileceği yönündeki tartışmaları değerlendirdi

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında Funda Görey’in sorularını yanıtladı.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

7 Haziran Genel Seçimleri:
Saha önceki seçimlere daha sakin. Bana göre iki ihtimal var. Birinci, vatandaşlar kararını vermiş, heyecan macera peşine takılmıyor. İkincisi, bir senede üçüncü seçimi yapıyoruz, vatandaş seçim yorgunu. Biz bu sakinliği normal karşılıyoruz. 

Son güne kadar kararsızlar olur. Sandığa gitmeme protesto anlamına gelir, Türkiye’de böyle bir durum söz konusu değil. Bir oy deyip geçmeyelim. Bir oy bazen kaybetmeye bazen de kazanmaya neden olabilir. 

Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunlar var. Bunlara fırsat vermemek için milletimizin sandığa gidip milli irade her şeyin devasıdır diyerek mührünü vurması gerekir. 

HDP’nin barajı aşıp aşamayacağı: Biz kendi işimize bakarız. Barajı geçebilmek onların derdi olsun. 

Hakkari'deki havalimanı açılışı: AK Parti Türkiye’ye çok şey kazandırdı. Türkiye’nin hızlı tren özlemini gerçeğe dönüştürdük. HDP, ülkeyi seviyorsa, orayı kalkındıracak hizmetlerin engellenmesine ses çıkarmalı. Türkiye partisi olmak lafla olmuyor. 

Selahattin Demirtaş’ı davet ettim, gelemez. Hakkari milletvekilisin, buyur bu gurura sen de ortak ol dedim. Geleceksin kardeşim. Orada sana ayıp yapan olursa en önce karşısına ben çıkarım.

Çözüm süreci: Çözüm sürecinin sahibi iktidardır. Geldiğimiz noktada silahlar bırakılmadı. Kobani olaylarının sorumluluğu Demirtaş’ın omuzundadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışlara katılması: Türkiye hukuk devletiyse verilen kararları kabul etmemiz lazım. YSK’nın verdiği kararlar kesindir ama bunlar başka yerlere gidiyorlar. Cumhurbaşkanı ülkenin eserlerini toplu olarak açıyor. Cumhurbaşkanı açılışlara gidiyor, bunda ne zarar var? Muhalefet halinden memnun. Sahada bir AK Parti var, bir HDP var. Sanki HDP’nin oy alması diğer partileri sevindiriyor. Amaç AK Parti’yi aşağıya çekmek.

Koalisyon tartışması: Türkiye’de koalisyon olmaz, AK Parti tek başına iktidar olur. Bana ‘Koalisyon olursa ne olur?’ diye soruldu. AK Parti koalisyon yapmaz. Seçim olur, AK Parti iktidar olur. 

Kemal Derviş’in sözleri: Aklıma şu geldi Kemal Derviş Bey, şu dönemde işsiz.Koalisyonların kurtarıcısı olduğu için böyle bir ortam olsa bize de ekmek çıksın diye düşünüyor. AK Parti dönemi Türkiye'nin şaha kalktığı dönemdir. AK Parti döneminde milli gelir 4 kat arttı.

Seçim güvenliği: Küçük partiler sandıklara daha fazla sahip çıkar. İktidar partileri o kadar azimli olmaz. İktidar partisi "Nasıl olsa biz iktidar partisiyiz" der, önemsemezler. Burada en avantajlı HDP'dir., sonra MHP, sonra CHP’dir. En avantajsız da AK Parti'dir. Orada heyecan azalması doğal. 

Sandık namustur. Orada çalınacak oy, o oyu veren vatandaşa en büyük haksızlıktır en büyük hakarettir. HDP’nin tehditleriyle ilgili duyumlar var, belgeler var, bilgiler var. Vatandaşa da görev düşüyor. Tehditlere boyun eğmeyecek, ihtiyaç duymaları halinde güvenlik güçlerine durumu haberdar edecekler. Gereği yapılacak. Biz de her türlü tedbiri alacağız. Terör örgütü maalsef HDP’ye örtülü destek veriyor, bunu bilmeyen yok."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmenim civanım'a 27 Mayıs 2015 17:28

    Evet kardeşim Hakkariye havalimanı yapıldı yandaş halk yani

  • seçmenim civanım27 Mayıs 2015 15:55

    millete hizmet derken yandaş halka demek istedin galiba

  • secmen27 Mayıs 2015 15:44

    AKP türkiyede millete hizmet ettikce iktidarda kalir.

  • evet mali27 Mayıs 2015 14:45

    evet bazı konularda çok başarılı idi ama örtbas edildi mali

  • şuayip eren27 Mayıs 2015 14:42

    bukadar olumlu işleri acaba hangi parti hangi hükümet yaptı balık akıllı değiliz yapılanları biliyoruz.yapılmayanlarıda biliyoruz hükümet bundan sonra yapılmayanlara öncelik vermeli .

  • VATANDAŞ27 Mayıs 2015 14:34

    belki bu seferde iktidar olursunuz, ancak bilin ki bu sizin son şansınız, AKP nin iktidar olması halkın AKP sevdalısı olmasından kaynaklanmıyor. Bu, halkın tek parti iktidarı istemesinden kaynaklanıyor....bunun sizin siyasetinizle, demokrasi anlayışınızla ve hukuk anlayışınızla hiç mi hiç ilgisi yoktur.

  • mali27 Mayıs 2015 14:19

    Başarılı bir bakandı. Başbakanlık görevi olsa Türkiye teknolojide çağ atlar.