E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçimlerden koalisyon çıkacak mı?---

Seçimlerden koalisyon çıkacak mı?

Seçimlerden koalisyon çıkacak mı?
06 Mayıs 2015 - 07:26 borsagundem.com

Genel seçimler öncesi baraj ve koalisyon tartışmaları alevlendi

Siyasetin nabzınıı yıllarca en yakından tutan; hem Erdoğan, hem Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde başdanışmanlık görevini yürüten Doç. Dr. Ertan Aydın'a göre, seçimlerden koalisyon çıkması ihtimali yok.

Akşam'ın haberine göre, Doç. Dr. Ertan Aydın, ODTÜ'de üniversiteyi bitirmiş, Bilkent'te "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" alanında doktora yapmış, Harvard ve Dartmouth üniversitelerinde araştırmacı olarak çalışmış, politikada çok deneyimli bir isim. Çankaya Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaparken, kamuoyu araştırmaları ve analizleriyle yıllarca siyasetin nabzını tutan Aydın, önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ardından Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıkları döneminde "Başdanışmanlık" görevini üstlenerek, siyaset mutfağında önemli çalışmalar yaptı. AK Parti'den Ankara 1. Bölge adayı gösterilen ve milletvekilliği için gün sayan Aydın, HDP'nin baraj altında kalmasıyla partisinin 350, hatta 370 vekil çıkarabileceği görüşünde:

ŞER CEPHESİNİN SON RAUNDU

Her seçim için klasik bir söylem vardır; "Bu seçimler çok önemli" diye. Ancak 7 Haziran, Türk siyasi hayatında gerçekten kırılma noktası niteliği taşıyor. Bir takım şer odakları, en başından beri AK Parti'yi bitirme çabaları sergiliyor. Darbe girişimleri, Gezi olayları, 17-25 Aralık süreçleri, AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdıklarını kaybettirmeye dönük girişimlerdi. Bu cephenin, son raunt olarak bu seçimde yeni stratejiyle karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu kez "baraj" kozunu kullanıp HDP'yi öne çıkardı. 

ÜFÜRÜKÇÜLÜK SİYASETİ

Bunların derdi ekonomiyi ayağa kaldırmak değil. Ülkenin geldiği "küresel güç ve büyük aktör olma" pozisyonunu yıkarak eski günlere döndürmek. Üfürükçülük siyaseti uyguluyorlar. Ancak milletimiz gereken yanıtı yine sandıkta verecek.

CHP liderinin Gandhi imajı tutmadı

Sayın Kılıçdaroğlu önce Gandhi olmaya çalıştı, o imaj tutmadı. Sonra Erdoğan ve Davutoğlu gibi davranmaya çalıştı, olmadı. Şimdi Cem Uzan gibi olmaya çalışıyor. Sonraki aşama herhalde Haydar Baş gibi olabilmek. Sayın Baş bile daha ciddi ekonomik projeksiyonlarda bulunuyor. CHP, ABD'den getirtilen reklamcı stratejileriyle halka yutturmaya çalışıyor. İşin içinde paralel oyun da var. Şer ittifakında, strateji ve fikir belirlemede onlar başrolde. Anayasa ve başkanlığın anahtarı, HDP'nin baraj altında kalması olarak görülebilir. Koalisyon ihtimali sıfır. Araştırmalarda AK Parti tek başına iktidar görünüyor.

Türkiye adeta Yunanistan'a döner

Vaatlerin hiçbir ciddi projeksiyonu olmadığını, Türkiye'ye katma değer sağlamayacağını muhalefet de biliyor. Sadece tüketmeye dönük, mevcut birikimi ve Hazine'yi boşaltmaya yönelik vaatler. Eğer, Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini uygulamaya kalkarsanız, Türkiye Yunanistan'a döner. MHP de, CHP ile vaat yarışında. Onların da katma değer yaratacak bir projeleri yok. HDP'nin zaten böyle bir derdi bulunmuyor. Onlar, Doğu'da Kürtçülüğü ajite etme, Batı'da Gezici kitle, marjinal sol gruplar ve mezhepçi siyasetle oy devşirme peşinde.

Diktatörlük kötü bir propaganda

Sayın Tayyip Erdoğan'la ilgili "diktatörlük" söylemi kötü bir propagandadan ibaret. Her ikisi de (Erdoğan ve Davutoğlu) toplumun içinde, toplumun en alt seviyesindeki insanların bile ulaşabildikleri insanlar. Nevi şahsına münhasırlar. En takdir ettiğim yönlerinden biri, 'Benim dediğim doğru' demeyip, tüm bilimsel araştırmalara bakmaları, gerektiğinde strateji değişikliğine gidebilmeleri ve istişareleri karar mekanizmalarına yansıtmaları.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • elif06 Mayıs 2015 21:58

    Oyum ak partiye. Koalisyon istemiyoruz.

  • doğa06 Mayıs 2015 19:44

    nekadar tarafsız bir şirketmiş

  • cinconzede06 Mayıs 2015 13:10

    Tipik bir AKP propogandası.Başdanışman ne diyecek ti ki?

  • ahmet06 Mayıs 2015 12:28

    koalisyonmu allah korusun.chp'ninde yer alacağı bir koalisyonda ımf'ye muhtaç hale geliriz.

  • derman bey06 Mayıs 2015 11:02

    şimdiden koolisyon konuşanlar başarıyı ve umutlarını kaybedenlerdir..koolisyon demek seçimden önce havlu atmak gibi birşeyy. her zaman tek parti oalamıyanalrın hayal ürünüdür koolisyon

  • yalanlar06 Mayıs 2015 10:43

    bunlara inanmmayın, devir değişti, dünya değişti. bunlar sadece ımf kanunlarını uyguladı, kendi tek başarıları yok. yabancı yatırımcı bunları sevmiyor çünki demokrat değiller yatırımlar azalmaya başladı.

  • saray06 Mayıs 2015 10:41

    cb nının milyarlarca dolarlık sarayları, ödenekleri bizi batırmıyor da 3-5 kuruş asgari ücretliye, emekliye para mı batıracak. belki yeni hükümetler sizin gibi tüketime değil de sanayiye kuvvet verir. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorsunuz ama siz en büyük ölümsünüz

  • asmen06 Mayıs 2015 10:40

    sen söylediklerine inanıyor musun? lüks yaşantılarınızı idame ettirmek, suçlarınızı örtbas etmek için her yalanı söylersiniz

  • bilge kalem06 Mayıs 2015 08:49

    dolapta pekmez yala yala bitmez...

  • danışman06 Mayıs 2015 08:22

    başbakan ve cumhurbaşkanın danışmanın fikirleri sadece kendini bağlar zaten fikirleri ne kadar sağlıksız ortada.işine geleni yazmış.

  • k k06 Mayıs 2015 07:56

    Kesin bu yazarında AKP den menfaaati vardır. Yoksa bu kadar savunuculuk yapmaz.