E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSanayinin kaybı telafi edilsin---

Sanayinin kaybı telafi edilsin

Sanayinin kaybı telafi edilsin
01 Nisan 2015 - 06:21 borsagundem.com

Yaşanan elektrik kesintisi dün Türkiye genelindeki sanayi bölgelerini olumsuz etkiledi

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, “Hazır giyim açısından bakacak olursak sektörün kaybı yaklaşık 7 milyon dolara tekabül ediyor. Böyle kesintilerin yaşanmaması için yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor” dedi.

Ciddi kayıplar var

İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ise, ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan elektrik kesintisinden herhangi bir şekilde etkilenmediklerini söyleyerek, “İpekyol üretim tesislerinin yer aldığı Edirne bölgesi de kesintinin olduğu iller arasındaydı. Ancak kesintisiz güç kaynağı sahip olan fabrikamızda üretim ara vermeden devam etti” diye konuştu.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, elektrik kesintisinde, en büyük yarayı sanayinin aldığını söyledi. Elektrik kesintisi nedeniyle üretimin sekteye uğradığını belirten Yorgancılar, “Elektriği yoğun kullanan belli sektörlerimiz kuşkusuz bu süreçte ciddi zarar gördü. Bu zarar mutlaka telafi edilmeli” dedi.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise, kentte yaşanan elektrik kesintisine ilişkin, “Türkiye imalat sanayisinin yüzde 13’üne ev sahipliği yapan Kocaeli’nde üretim durmuş vaziyette” diye konuştu. ‘Kontinü’ sistemde üretim yapan bütün firmalarda ciddi zararlar oluşacağını aktaran Zeytinoğlu, “Çok büyük kayıp var” dedi.

Dur - kalk zararı var

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, elektrik kesintisi nedeniyle sadece Antalya’nın saatlik zararının 4.4 milyon TL olduğunu açıkladı. İşletmelerde faaliyetlerin aksadığını, birçoğunda üretimlerin durduğunu belirten Bahar, “Antalya OSB’de de aynı durumla karşı karşıya kaldık. Günlük ortalama 1.1 milyon kilowatt enerji kullanılmaktadır. Bu da ciddi kayıp olduğunu gösteriyor. Makinelerimizin de dur-kalk nedeniyle ciddi hasarlar gördüğünü tahmin ediyoruz” diye konuştu.
Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu ise elektriklerin kesilmesiyle birlikte 5 OSB’nin bulunduğu kentte üretimin durduğunu söyledi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tanju Bestaş, Denizli genelinde üretim yapan 950 sanayi tesisinin elektrik kesintisinden etkilendiğini belirterek 136 firmada üretimin durduğunu kaydetti. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, 240 sanayi tesisinin tamamında üretimin durduğunu ifade ederek, işçilerin büyük çoğunluğu’nun evlerine gönderildiğini kaydetti. (Milliyet / Eylem Türk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GARİBANIN bedduası+01 Nisan 2015 21:14

    Nasılsa GARİBAN VATANDAŞ var onlara ödetirler bu kepazelikleri ALLAH açgözlüleri inşallah perişan ederpara için ülkesini satmaya kalkanların cezalarını verir inşallah.