E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaldırganın Türk olduğu yalanlandı---

Saldırganın Türk olduğu yalanlandı

Saldırganın Türk olduğu yalanlandı
31 Ağustos 2015 - 02:36 borsagundem.com

Bangkok Büyükelçiliğimiz, Tayland'daki bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin Türk olduğu iddialarına yanıt verdi

Türkiye'nin Bangkok Büyükelçiliği, Tayland'da iki hafta önce düzenlenen bombalı saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin Türk olduğu iddialarını yalanladı.

Emniyet Sözcüsü Prawuth Thavornsiri, Tayland televizyonlarına yaptığı açıklamada, büyükelçiliğin kendilerine bombalı saldırının şüphelisi olarak gözaltına alınan kişinin Türk olmadığını ilettiğini söyledi.

Sözcü Prawuth, ülkedeki çeşitli büyükelçiliklerin şüphelinin kimliğinin tespiti için Tayland makamlarına yardım önerdiklerini de belirtti.

Taylandlı yetkililer, saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin Türk pasaportu taşıdığını açıklamış, daha sonra zanlının üzerinden çıkan pasaportun sahte olduğu tespit edilmişti. Türkiye, Tayland makamlarından iddialara ilişkin diplomatik kanallardan bilgi gelmemesi üzerine Interpol aracılığıyla Tayland makamlarından bilgi talebinde bulunmuştu.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da 17 Ağustos'ta her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınındaki bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi de yaralanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)