E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞahenk burs sözünü tuttu---

Şahenk burs sözünü tuttu

Şahenk burs sözünü tuttu
24 Eylül 2014 - 06:43 borsagundem.com

Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, Soma’da yaşanan felakete yönelik hayata geçireceğini açıkladığı eğitim bursu için ilk somut adımı attı

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Soma’da yaşanan felaketin yaralarını el birliğiyle sarmak amacıyla hayata geçireceğini açıkladığı eğitim bursu için ilk somut adımı attı. 13 Mayıs’ta Soma’da yaşanan maden felaketinde vefat eden madencilerin, yüksek öğrenim çağına gelmiş veya halen yüksek öğrenimini sürdüren çocuklarına, üniversite eğitimleri boyunca burs sağlayacağını duyuran Şahenk, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Halihazırda üniversitelerde eğitim gören ve 2014 - 2015 öğretim döneminde üniversiteye başlayacak öğrencilerle birlikte, şu an lise son sınıfta okuyan, üniversiteye hazırlanan öğrencilere verilecek olan burs, eğitim araç gereçlerinin teminini de kapsıyor.
Şahenk’in bireysel katkısının yanı sıra Doğuş Grubu, grup şirketleri ve çalışanları nezdinde gönüllülük esasına dayalı bir sosyal yardım projesi başlattı. 

301 donanımlı konut

‘Soma için hep birlikte’ sloganıyla yola çıkan Doğuş Grubu, bölgenin sağlık, barınma ve sosyal ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için AFAD ile bir protokol imzaladı. Bu protokole göre, kazada hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin ikamet edeceği, 301 adet tam donanımlı konut inşa edilerek bölgede bir mahalle oluşturulacak. Bu alanda konutların yanı sıra ilköğretim okulu ve çocuk parkı da yapılacak. İnşa edilecek söz konusu alanlardan başta mahalle sakinleri olmak üzere, tüm madenci aileleri ve bölge halkı da yararlanabilecek. Mahallenin kurulması ile ilgili hazırlıklar hızla devam ediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)