E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık çalışanlarına lisans müjdesi---

Sağlık çalışanlarına lisans müjdesi

Sağlık çalışanlarına lisans müjdesi
27 Kasım 2014 - 19:47 borsagundem.com

Sağlık bilimleri alanında ön lisans mezunu 130 bin civarındaki sağlık personeline lisans tamamlama fırsatı verildi.

Sağlık Bakanlığı, sağlık bilimleri alanında ön lisans mezunu 130 bin civarındaki sağlık personeline lisans tamamlama fırsatının verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ''Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve 6569 sayılı Kanun'' kapsamında yer alan düzenlemenin önceki gün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, düzenlemeye ilişkin, sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirici çalışmalar yapmaya devam ettiklerini, lisans tamamlama hakkının bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

Sağlık çalışanlarının donanımlı olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Çelik, ''Son 12 yıldasağlık alanında yapılan reformlar, Türkiye'yi bugün model ülke konumuna taşıdı. Sağlık alanında elde ettiğimiz bu başarılarda sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı ve emeği önemli bir yer tutuyor. Var olan efektif insan kaynağını daha nitelikli ve donanımlı hale getirmek amacıyla lisans tamamlama fırsatını getirdik'' ifadelerini kullandı.

Bakanlık ve YÖK işbirliği
Düzenlemenin, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun işbirliğiyle hayata geçirildiğine işaret eden Çelik, ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanların kendi alanlarında, diğer program mezunlarının ise YÖK'ün belirleyeceği alanlarda lisans tamamlayacaklarını belirtti.

YÖK'ün belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yönteminin de kullanılabileceğine dikkati çeken Çelik, bu uygulamanın sağlık çalışanlarına büyük bir avantaj sağlayacağını bildirdi. 

Kamu hastaneleri arasındaki döner sermaye farklılığı azaltılacak
Çelik, 6569 sayılı Kanun'la birlikte birçok düzenlemenin yapıldığını belirterek, aynı Kamu Hastane Birliği bünyesinde branşlar arasındaki döner sermaye farkının da azaltıldığını kaydetti.

Çelik, ''Buna göre, yüzde 50 döner sermaye tavanı değiştirilmeden, hastanelerde uygulanan döner sermayeden dağıtılacak üst limit yüzde 50'den yüzde 65'e çıkarıldı. Böylece aynı branş uzmanları arasındaki farklar azaltıldı'' değerlendirmesinde bulundu.

Diş Hekimleri Birliği artık genel kurul yapabilecek
Türk Diş Hekimleri Birliğinin, Anayasa Mahkemesinin iptal kararından sonra genel kurul yapamadığını hatırlatan Çelik, son düzenlemeyle bu sorunun da giderildiğini bildirdi. Çelik, düzenlemeye göre, Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Kurulunun, oda genel kurullarınca iki yıllık bir dönem için seçilen delegeler ile tabii delege olan oda başkanlarından oluşacağını ifade etti.

Eğitim ve araştırma hastanelerinde, organ nakli, majör replantasyonlar, kök hücre ve kemik iliği nakli gibi beceri gerektiren tıbbi işlemler karşılığı yapılacak ek ödemelere de değinen Çelik, bu işlemler için yüzde 800 ve yüzde 700 olan tavan oranlarının bir kat artırılarak bu alandaki çalışmaların teşvik edildiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)