E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Ukrayna'ya gaz borcu için 1 hafta---

Rusya'dan Ukrayna'ya gaz borcu için 1 hafta

Rusya'dan Ukrayna'ya gaz borcu için 1 hafta
22 Ekim 2014 - 20:43 borsagundem.com

Rusya Enerji Bakanı Ukrayna'nın doğal gaz parasını bir hafta içinde ödemesi gerektiğini belirtti

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Ukrayna'nın Rus doğal gaz ücretini bir hafta içinde ödemesi gerektiğini belirterek, Moskova'nın mali finansal teminat alması halinde krizi bitireceğine işaret etti.

Reuters'ın haberine göre Moskova ve Kiev arasında doğal gaz konusunda dün Brüksel'de yapılan   son görüşmede Rusya'nın Haziran ortasında komşusuna gaz akışını kesmesine neden olan anlaşmazlık çözülememişti. Kriz Avrupa Birliği'ne (AB) doğal gaz arzını etkileyebilir.

Novak 29 Ekim'deki görüşmelerden ümitli olduğunu belirtse de, Ukrayna Başbakanı Arseny Yatseniuk Rusya ile bir bağ kurma noktasında şüpheleri olduğunu belirtti. Başbakanın açıklamaları iki ülke arasındaki daha geniş bir siyasi açmazın, anlaşma çabalarını nasıl etkilediğini ortaya koydu.

Rusya Salı günü Batı'nın yardımlarına bağımlı hale gelen Ukrayna'ya ödemeleri yapmak için parayı nereden bulacağını sorarak, Kiev'in üstündeki baskıyı artırdı. Ukrayna daha önce AB'den 2 milyar dolar kredi talebinde bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)