E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan şok IŞİD önerisi---

Rusya'dan şok IŞİD önerisi

Rusya'dan şok IŞİD önerisi
29 Haziran 2015 - 11:11 borsagundem.com

Rusya, IŞİD'e karşı güçlü savunma yapılması için Şam'la anlaşmaya gidilmesi gerektiğini söyledi

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov,  Irak ve  Suriye'nin önemli kısmında kontrolü ele geçiren IŞİD'in diğer ülkelerde de faaliyetlerini artırma yönünde askeri ve siyasi inisiyatife sahip olduğuna dikkat çekti. Uşakov, IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin daha etkili olabilmek için Şam hükümetiyle anlaşması gerektiğini vurguladı.

TASS ajansının aktardığı habere göre Uşakov, bölgede siyasi ve askeri inisiyatifin IŞİD'in elinde olduğunu belirterek, örgütün eylemlerini  Afganistan'ın kuzeyi,  Libya, Orta Asya ve Kuzey  Kafkasya'da giderek artırdığını söyledi.

‘ŞAM HÜKÜMETİYLE İLETİŞİM DIŞLANMAMALI' 

Uşakov, "ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun çabaları, sadece hava saldırılarının militanlarla mücadelede kesin başarı getirmediğini gösterdi. Bunu dikkate aldığımızda, Suriye hükümeti temsilcileri ile Suudi  Arabistan gibi krize dahil diğer ülkeler arasında iletişim kurulması seçeneği, kısa vadede dışlanmamalı" diye konuştu.

IŞİD'DEN TEMİZLENDİKTEN SONRA SURİYE'DE PARLAMENTO SEÇİMİ DÜZENLENİR'

Kremlin danışmanı, böylesi tehlikeli bir durumda, IŞİD'e karşı mücadele çabalarını koordine etmek için anlaşmazlıkların unutulması gerektiğinin altını çizdi. Uşakov, Suriye'nin aşırılıkçı güçlerden temizlenmesinden sonra  Rusya ve diğer ülkelerin Suriye'de uluslararası gözlemcilerin denetiminde özgür parlamento seçimleri yapılmasına yardım edeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx29 Haziran 2015 12:56

    pyd,pkk niye konuşulmuyor,"cambaza bak" oyunu oynanıyor.

  • Bizene29 Haziran 2015 12:13

    Esad ile isid ayni. Erdogan, esad'a laf soylediginde ayaklananlar dusunsun!

  • çakır29 Haziran 2015 11:20

    Japonların bile içinde olduğu terörist gurupları temizlenmesi çok zor hapisleri boşaltan ülkeleri açıklayın sılah ve lojıstık desdek veren ülkeleri açıklayın amaç ortadoğuya çökme bizdeki lıder Ortadoğu'ya bataklık dıyor