E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan ikinci hava ihlali---

Rusya'dan ikinci hava ihlali

Rusya'dan ikinci hava ihlali
05 Ekim 2015 - 23:06 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya'ya hava ihlali için ikinci tepki.

Türkiye, cumartesi günkü hava sahası ihlalinin ardından Pazar günü yaşanan Rus savaş uçağının Türk jetlerine tacizi ve kilitlenmesi konusunda da, Rusya’ya ikinci kez protesto  notası  verdi. Ankara, Rusya’nın büyükelçisine, sert ifadelerle “İstenmeyen olayların sebebi olursunuz” uyarısında bulundu.

Türkiye ile Rusya arasında Suriye krizi nedeniyle oluşan sorun boyutlanmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla, cumartesi günü bir Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal ettiğini kamuoyuna duyurmuştu. Bu nedenle Rusya’nın Ankara Büyükelçisi, bakanlığa davet edilerek Türkiye’nin protesto notası iletilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde  bugün "4 Ekim Pazar günü 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, iki adet F-16 uçağımız, milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından toplam beş dakika 40 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir"
bilgisine yer verilmişti.

Pazar günü yaşanan bu gelişme nedeniyle Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, bugün ikinci kez Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.
Bugünkü davetin konusu pazar günkü olaydı. Böylece Genelkurmay açıklamasında milliyeti belirsiz olan uçağın da Rusya’ya ait olduğu ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili, Rus Büyükelçiye, Pazar günkü taciz olayı için protesto notasını aktardı ve “Bu tavrınız sürerse istenmeyen olayların sebebi siz olursunuz” mesajını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)