E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da Nemstsov cinayetine protesto---

Rusya'da Nemstsov cinayetine protesto

Rusya'da Nemstsov cinayetine protesto
02 Mart 2015 - 04:36 borsagundem.com

Rusya’nın başkenti Moskova’da halk geçen cuma gecesi suikaste kurban giden muhalif lider Boris Nemtsov için matem yürüyüşü düzenledi

Rusya’nın başkenti Moskova’da, muhalif milletvekili ve eski başbakan yardımcısı Boris Nemstsov'un öldürülmesi protesto edildi.

Nerdun Hacıoğlu'nun Hürriyet'teki haberine göre yürüyüşte, “Hepimiz Nemtsov’uz”, “Biz de onun gibi korkmuyoruz”, “Rusya’nın geleceği için hayatını feda etti” pankartları yer aldı. Kremlin ise dün devletin kontrolündeki televizyon kanallarında yayınlanması planlanan muhalefeti karalayan tüm programları kaldırırken, Nemtsov adının bir sokağa verilebileceği imasında da bulundu. Muhalefetin düzenlediği matem yürüyüşü Kızıl Meydan yakınındaki “Kitaygorod” metro istasyonunda başlayarak Nemtsov’un öldürüldüğü Kremlin Sarayına nazır “Moskovoretski” köprüsünde sona erdi. Moskova polisi matem yürüyüşüne 16 bin kişinin katıldığını söylerken, muhalefet liderleri 55 bin kişinin toplandığını ilan etti. Yürüyüşe Fransa, İngiltere ve Almanya büyükelçileri de katıldı. Öte yandan Rusya Soruşturma Komitesi ise cinayetin aydınlatılmasına yardımcı olacak bilgi verenlere 3 milyon ruble (120 bin TL) para ödülü verileceğini bildirdi. 

Duritskaya ev hapsinde

Bu arada muhalif lider Boris Nemtsov’un öldürüldüğü sırada yanında bulunan Ukrayna asıllı fotomodel Anna Duritskaya’nın ev hapsinde tutulduğu öğrenildi. İki günden beri 23 yaşındaki Duritskaya ile bağlantı kurulamadığını ilk önce Moskova’daki Ukrayna konsolosu açıkladı. “Dojd” televizyon kanalına konuşan Konsolos Genadiy Breskalenko, “Nemtsov suikastından sonra tanık sıfatı verilen vatandaşımız Anna Duritskaya ile bağlantı kuramıyoruz. Tedirgin olmaya başladık. Vatandaşımızın durumunu merak ediyoruz” dedi. Ukraynalı yetkililerin açıklamadan kısa bir süre sonra Nemtsov’un sevgilisi olduğu bilinen Duritskaya’nın avukatı Vadim Prohorov durumu aydınlattı. Müvekkilinin Rus savcılara ifade verdikten sonra Nemtsov’un eski bir tanıdığının evine sıkı güvenlik önlemleri altında götürüldüğünü söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)