E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, IMF ve Dünya Bankası'nda reform istiyor---

Rusya, IMF ve Dünya Bankası'nda reform istiyor

Rusya, IMF ve Dünya Bankası'nda reform istiyor
27 Mayıs 2015 - 04:28 borsagundem.com

Rusya, IMF ve Dünya Bankası'nda reform yapılması konusunda ısrarcı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nda reform yapılması konusunda ısrarcı olacaklarını söyledi.

Ryabkov, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) ülkelerinin devlet güvenlik konuları temsilcilerinin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, konunun hem liderler hem de maliye bakanları düzeyinde dile getirildiğini, fakat reform girişimlerinin ABD tarafından engellendiğini belirtti.

Temmuzda Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da BRICS Zirvesi yapılacağını hatırlatan Ryabkov, "Hem bu toplantıda hem de Türkiye'deki G20 Zirvesi'nde konuyu gündemde tutacağız. IMF ve Dünya Bankası'nda reform yapılması için ısrarcı olacağız" dedi.

ABD ve AB tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımların başarısız olduğunu öne süren Ryabkov, daha önce başka ülkelere da yaptırım uygulandığını, fakat başarılı olmadığı için kaldırıldığını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)