E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Rusya yabancı ülke varlıklarına el koyacak---

​Rusya yabancı ülke varlıklarına el koyacak

​Rusya yabancı ülke varlıklarına el koyacak
25 Eylül 2014 - 23:43 borsagundem.com

Rusya'da yabancı ülke varlıklarına el konulmasını öngören bir yasa tasarısı hazırlandı

Rusya’da iktidar partisinden bir politika yapıcı, yabancı ülke varlıklarına el konulmasını öngören bir yasa tasarısı hazırladı. İtalya bu hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın çevresindeki bir ismin mal varlığını dondurmuştu.

Rusya Meclisi’nin iki kolundan biri olan Duma’nın internet sitesine göre, Birleşik Rusya Partisi parlamenterlerinden Vladimir Ponevezhsky, yurt dışında mal varlıklarına el konulan Rusya vatandaşlarının kaybını karşılayacak bir tasarı hazırladı.

Tasarı yurt dışında ‘haksız’ olduğu belirtilen bir mahkeme kararı sonucu mağdur edilen bir Rus vatandaşının kaybını federal bütçe aracılığıyla karşılamayı teklif ediyor. Tasarı yasalaşırsa devlet diplomatik dokunulmazlığı olanlar dahil Rusya’daki yabancı devlet varlıklarına el koyabilecek.

İtalya bu hafta Avrupa Birliği ve ABD tarafından Putin ile kişisel ilişkisi sebebiyle kara listeye alınan Arkady Rotenberg’in 28 milyar euroluk (36 milyar dolar) varlığını dondurmuştu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich 20 Eylül’de Soçi’de yaptığı açıklamada Moskova’nın yaptırımlar karşısında yeni adımlar atmayacağını söylemişti. Putin geçen ay AB ve ABD’den yapılan et, sebze ve süt ürünlerinin ithalatını yasaklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • en büyük kukla bizimki tabi26 Eylül 2014 01:13

    bu zamanda dünyada iki lider tanırım biri AhmediNejat diğeri Putin gerisini at çöpe gitsin hepsi kukla