E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Rusya hepimize örnek olsun"---

"Rusya hepimize örnek olsun"

Rusya hepimize örnek olsun
18 Aralık 2014 - 06:40 borsagundem.com

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Petrol ve doğalgazın hiçbir anlamı yok, petrol 100 dolardan 60 dolara düştü. Ruble 2 ayda yüzde 100'e yakın eridi" dedi

Kocaeli Sanayi Odası'Nca (KSO) gerçekleştirilen Sanayi Kuruluşları Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu'nun Başiskele'de bir otelde düzenlenen ödül töreninde konuşan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rusya hepimize örnek olsun, petrol ve doğalgazın hiçbir anlamı yok. Petrol 100 dolardan 60 dolara düştü, ruble 2 ayda yüzde 100'e yakın değer kaybetti" dedi, 

Hisarcıklıoğlu da son bir haftada yaşanan döviz hareketlerinin bilançoların kapanacağı döneme denk gelmesinin, alacakları ve borçları döviz cinsinden olan sanayicileri kaygılandırdığını belirtti.

Bir taraftan petrol fiyatları düştüğü için sevindiklerini bir taraftan da ihracat yaptıkları Rusya'da ruble develüasyona uğradığı için üzüldüklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Bugüne kadar bu son 5 yılda yaşadığımız dönem gibi bir dönem yaşamadık. Rusya, bizim önemli pazarlarımızdan biri. Turizm sektörümüzde önemli bir pazar, müteahhitlik sektörü için de önemli bir pazar Rusya. Onun için biz Türkiye'deki sanayici ve işadamları olarak Rusya'da da istikrar bozulmasın istiyoruz, Amerika'da da bozulmasın istiyoruz, Avrupa'da da bozulmasın istiyoruz ama onlardan daha çok gelişmek istiyoruz. İşte küresel ekonomi bu. 'Oh battılar diyemiyorsun' çünkü bir tarafını acıtıyor. Hangisinin başına bir iş gelse bizim bir tarafımızı acıtıyor" şeklinde konuştu. 

"Rusya hepimize örnek olsun" diyen Hisarbicıklıoğlu, "Petrol ve doğalgazın hiçbir anlamı yok, petrol 100 dolardan 60 dolara düştü. Ruble  2 ayda yüzde 100'e yakın değer kaybetti. Rusya cari fazla veren bir ülkeydi. Ne kadar parası eridi bu krizde? Tam 500 milyar dolar rezervi vardı. Rezerv bitti. Yani '500 milyar dolar rezervim var, bana bir şey olmaz, dünyanın en güçlü ekonomisi ben olacağım' derken bir anda iki basamak birden düştü."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)