E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus sözcüden flaş Türkiye açıklaması---

Rus sözcüden flaş Türkiye açıklaması

Rus sözcüden flaş Türkiye açıklaması
06 Ekim 2015 - 19:13 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ülkesine yöneltilen suçlamaları değerlendirdi

Sözcü Zaharova, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları sırasında sivillerin de öldüğü yönündeki haberleri 'propaganda' olarak niteledi.

'RUSYA'YA KARŞI KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI'
AlekRusya'nın Suriye'deki terörist grupların kontrolündeki alanlara yönelik saldırılarının ardından dünya basınında Moskova'ya karşı bir 'karalama kampanyası' başlatıldığını söyledi. Zaharova Rusya'nın hava saldırıları sırasında Suriyeli muhaliflerin vurulduğu ve sivillerin öldüğü yönündeki haberlerin doğrulanmamış bilgiler olduğuna ve adı belirtilmeyen kaynaklara dayandırıldığına dikkat çekti.

‘SORULARINIZ VARSA BİZE BUNLARI DOĞRUDAN YÖNELTEBİLİRSİNİZ’
İngiltere'den yapılan Rusya'nın Suriye'de 'asimetrik' bir savaşa giriştiği ve bununla büyük bir hata yaptığı yönündeki açıklamanın da kendilerinde şaşkınlık yarattığını belirten Zaharova, ''Eylemlerimiz hakkında sorularınız varsa bize bunları doğrudan yöneltebilirsiniz. Ancak bunu yapmadan basın toplantıları düzenleyerek ve bizi hiçbir kanıt da sunmadan suçlamalarına anlam veremiyoruz'' ifadelerini kullandı.

‘11 EYLÜL'DEN SONRA BİZ ABD'YE SORU SORMADIK’
ABD'den gelen eleştirileri de değerlendiren Zaharova şunları vurguladı: ''11 Eylül'ün ardından biz ABD'yi desteklemiştik. Onlara, karşılarına aldıkları teröristlerin iyi teröristler mi yoksa kötü teröristler mi olduğunu sormamıştık. Bu nedenle ABD'nin de bizi terörle mücadelemizde anlamasını umuyoruz."

'GEREKLİ AÇIKLAMA, RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI TARAFINDAN TÜRKİYE'YE İLETİLDİ'
Zaharova Rus jetlerinin Türkiye'nin hava sahasını 4 Ekim'de ikinci kez ihlal ettiği iddialarıyla ilgili bir soru karşısında da 'gerekli açıklamanın Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Türkiye'ye iletildiği' yanıtını verdi.

'ULUSLARARASI KOALİSYONA ŞU ANKİ ŞARTLARDA KATILMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'
Rusya'nın uluslararası koalisyona katılmamasının Moskova'nın 'gerçekte' IŞİD'le mücadele etmek istemediğini gösterdiği yönündeki suçlamaları da değerlendiren Zaharova, şunları söyledi: ''IŞİD'le mücadele etmeye karşı olmadığımızı birçok kez söyledik. Ancak uluslararası koalisyona şu anki şartlarda katılmamız mümkün değil. Zira uluslararası koalisyon uluslararası hukuka uygun hareket etmiyor.''

‘MOSKOVA, SURİYE'DE KARA OPERASYONUNU BÜTÜNÜYLE DIŞLIYOR’
Rusya'nın hava operasyonlarının Suriye hükümetinin talebi üzerine gerçekleştirildiğini de bir kez daha hatırlatan Zaharova, Moskova'nın Suriye'de kara operasyonu düzenlenmesini de 'bütünüyle dışladığını' ifade etti.

'IŞİD İLE ANCAK SURİYE ORDUSUYLA BİRLİKTE SAVAŞABİLİRSİNİZ'
ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye'deki hava saldırılarını da 'etkisiz' olarak tanımlayan Zaharova şunları vurguladı: ''IŞİD'le havadan savaşamazsınız. IŞİD'le yalnızca karadaki Suriye ordusu ile çabalarınızı birleştirerek savaşabilirsiniz.''

'HİÇ KİMSE BİR DİĞER ÜLKENİN HAVA SAHASINA İZİNSİZ GİRMEMELİ'
Bu arada Zaharova BBC’ye de konuştu. Rus jetlerinin Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili daha öncekilere benzer bir açıklama yapan Zaharova, ''Hiç kimse bir diğer ülkenin hava sahasına izinsiz olarak girmemeli. Özellikle de bugünlerde daha sorumlu davranmalıyız.''

'BİR DAHA TEKRARLANMAMASI İÇİN UĞRAŞACAĞIZ'
Zaharova BBC muhabirinin, ‘Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını bir daha ihlal etmeyeceğine dair garanti verip veremeyeceği’ yönündeki sorusu karşısında da ''İhlal etmemeye çalışacağız'' yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)