E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus savaş uçakları Türkiye'ye girdi---

Rus savaş uçakları Türkiye'ye girdi

Rus savaş uçakları Türkiye'ye girdi
05 Ekim 2015 - 09:41 borsagundem.com

Rus savaş uçakları 3 Ekim'de Türkiye sınırını aşarak Hatay semalarında uçtu

Rusya Federasyonu’na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08’de Yayladağı/Hatay bölgesinin güneyinde Türk hava sahasını ihlal etti. Türkiye, Rusya'yı kuvvetle protesto etti.
Dışişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye’ye geçerek terk etmiştir. " denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sözkonusu ihlal, Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi, Bakanlığımız Müsteşar Vekili tarafından Bakanlığa çağırılarak kuvvetle protesto edilmiş, bu tür bir ihlalin tekerrüründen kaçınılması önemle talep edilmiş, aksi takdirde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden RF’nin sorumlu olacağı bildirilmiştir. 
Ayrıca, Sayın Bakanımız Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u 3 Ekim günü arayarak konuyla ilgili benzer görüşleri tekrarlamış ve tepkimizi dile getirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD, İngiltere, Fransa, İtalya Dışişleri Bakanlarıyla da durumu değerlendiren telefon görüşmeleri yapmıştır. Sayın Bakanımız NATO Genel Sekreteri ve Almanya Dışişleri Bakanıyla da konuyu ele alacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fıtına osman05 Ekim 2015 13:10

    tekrarlarsa rus uçağıda olsa düşürülür. ama TÜRKİYE HAVA KUVETLERİ KARA KUVETLERİ TEKBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK GEREK..DAHA ÖNCEDE BİR RUS PİLOTU RADARLARI DELİP UÇAĞIYLA HAVA ALANINA İNMİŞTİ...

  • Byk05 Ekim 2015 11:52

    Erdoğan,mart ayında Suriye uçağı düşürüldükten sonra yaptığı açıklamada; “Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olur" demişti. Rus uçakları bu kapsama girmiyor mu ?

  • AKp nedir05 Ekim 2015 10:20

    Ruslar sahada bakalım nasıl durdurulacak. Aynen kırım ve abazyada olduğu gibi Suriyenin tamamını isgal etmeden durmaz. Batı her zamanki gibi mızmızlanır ama sonra Rusyanın isteğine gelr. Rusya bunu bildiğinden rahat hareket ediyor. Yakında kürtlerde batıyı satarak Rusyaya döner. Çünkü burada güç ruslara geçti artık. Türkiyede bir bardak soğuk su içer ve 2 milyon mülteci ile başbaşa kalır. İşte AKP nin dış politika sonuçları ve Türkiyenin getirildiği yer. RTE nin beğenmediği uzman monşerlere acil ihtiyacımız var.

  • Angajman Kuralları Ne Oldu05 Ekim 2015 10:15

    Bizimkiler bir ara angajman kuralları falan diyorlardı.. Uçağımızı düşürüp bir pilotumuzu şehit edenlerden de hesap soracaktık! Sahi ne oldu bizim bu kırmızı çizgiler falan?