E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus gazından kötü haber---

Rus gazından kötü haber

Rus gazından kötü haber
21 Kasım 2014 - 06:38 borsagundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, Rusya'dan gelen gaz miktarının kontrat altında kaldığını söyledi

Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız, Rusya’nın Batı hattından kontrata göre günlük gelmesi gereken 42 milyon metreküp gazın şu anda 27-28 milyon metreküp olarak geldiğini belirterek, bunun gerçek kontrat değerlerine çıkması gerektiğini belirtti. 

Gerçek kontrata dönülmeli

Bakan Yıldız, “Rusya’nın Batı hattından şu anda 27-28 milyon metreküp gaz geliyor; 42 milyon metreküplük kontrata karşı. Bu tabi ki iyi bir şey değil, sürdürülebilir olan bu değil, gerçek kontrat değerlerine dönmeli” diye konuştu. 

AB ülkelerinin Ukrayna kriziyle ilgili Rusya’yla yaşadıkları problemden dolaylı olarak etkilenen ülkenin Türkiye olmasını istemiyoruz diyen Bakan Taner Yıldız, “Türkiye aldığı doğalgazın parasının zamanında ödeyen, kontratlarına bağlılığını ortaya koyan bir yapı sergilemekte. O yüzden o problemin bir parçası olmak istemeyiz” ifadesini kullandı.

Kuzey Irak’tan 25 bin varil gitti

Taner Yıldız, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Ceyhan’a gönderilen 25 milyon varil petrolün ihracatının gerçekleştirildiğini söyledi. Yıldız, “Başından beri Irak’ta Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı ile oluşturmaya çalıştığımız sistem hamdolsun çalışır vaziyete gelmiştir. Bugün 33’üncü kargonun da yüklendiği bilgisini aldım. Bu, 25 milyon varilden daha fazla ham  petrol, 2 milyar dolardan daha fazla ciro demektir. Bunların her biri Irak’ın petrolü satılarak sağlanan gelirlerdir. Irak’ın normalleşmesi adına yapılan işlemlerdir” diye konuştu.

Türkiye ile ABD arasında Rüzgar Enerjisinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı. İki ülke adına imzaları ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız koydu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)