E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReuters şehit sayılarını duyurdu---

Reuters şehit sayılarını duyurdu

Reuters şehit sayılarını duyurdu
07 Eylül 2015 - 10:49 borsagundem.com

Reuters, güvenlik kaynaklarına dayanarak Dağlıca saldırısında şehit düşen asker sayısını abonelerine servis etti.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. TSK, saldırıda şehit ve yaralılar olduğunu, hava destekli operasyon başlatıldığını duyurdu. Bu arada Reuters, güvenlik kaynaklarına dayanarak saldırıda 16 askerin şehit düştüğünü abonelerine servis etti.

REUTERS'A GÖRE ŞEHİT SAYISI 16

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari-Dağlıca'da Terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit ve yaralı askerler olduğunu açıkladı. TSK'nın açıklamasında "06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer el yapımı patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür... Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.
Öte yandan bir güvenlik kaynağı Reuters'a yaptığı açıklamada, saldırıda 16 askerin şehit olduğunu belirterek "Hava şartlarının kötü olması nedeniyle taarruz helikopterleri bölgeye gidemiyor. Bölgeye hava kuvvetleri uçakları ulaşıyor" dedi.



İşte Dağlıca'dan ilk görüntüler

video##2022##player

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Dağlıca'daki saldırıyla ilgili Genelkurmay'dan şu açıklama yapıldı:

24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör Örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osmanlı 07 Eylül 2015 21:38

    Sıvıyağ chp den bayan m vekili selattin dvtaşa tv de dememedimi bu işi beraber hallettik diye herkez biliyor kardeş sandıkta görürsün pkk chp ortaklığının sonucunu

  • sıvı yağ07 Eylül 2015 17:10

    akp den önce hdp % 5.6 oy alırdı akp pkk gibi bu partiyi de kendi elleriyle büyüttü fakat çok harika şekilde suçu başkasına atıyorlar

  • Ozan07 Eylül 2015 14:33

    Hala HDP'ye oy vermeye teşvik edenler oluyor, hala HDP'yi parlatmaya çalışanlar oluyor, ayıp ediyoruz bu ülkeye ve insanlarına...

  • Ozan07 Eylül 2015 14:23

    Reuters, BBC, CNN gibi yabancı basın zaten PKK'ya terör örgütü bile demiyor, onlar kürt savaşçı diyor. Bu vesileyle pkk'nın kürtlerin kanuni temsilcisi olduğu propagandasını yapıyor. Haberlerinde türlü çarpıtma ve yalan da var. Dış medya, dünyaya yön veren para babalarının toplum yönlendirme merkezleridir.

  • GURBAN OLAYIM BU VATANA07 Eylül 2015 14:12

    inanın sayıyı yazan tek burayı gördüm medya birilerinin konturolünde iyi insanlar değiller işine geleni düşünce olarak topluma pompalıyorlar işine gelmeyeni duyurmorlar ŞEHİTLERİMİZE ALLAH tan RAHMET DİLİYORUM

  • G.G.07 Eylül 2015 12:23

    Yola patlayıcı döşenmesi için asfalfın kaldırılıp altına yerleştirildikten sonra tekrar asfalt döşenmesi gerek miyor mu. Bu yeni döşenen asfaltın eskisinden farklığı çıplak gözle bile farkedilmez mi.Hiç mi denetim yok. Canım yanıyor. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, ülkeme sabır versin.

  • asım07 Eylül 2015 12:21

    bütün dualarım askerlerimizle beraber olsun

  • c207 Eylül 2015 11:29

    Kısasa kısas olmadan bu iş bitmez, kanun cıkarın HDP vekilliklerini düşürün idamla yargılayın hepsini başta imralıdaki cani olmak üzere ASIN !! Devletsen bunu yapacaksın bize teferruat anlatmayın !.....