E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRecep Tayyip Erdoğan havalimanı---

Recep Tayyip Erdoğan havalimanı

Recep Tayyip Erdoğan havalimanı
01 Eylül 2014 - 11:51 borsagundem.com

İstanbul'da 3. havalimanın ismi resmi olarak açıklanmadan polemik konusu olmaya devam ediyor

Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanının isminin Recep Tayyip Erdoğan olabileceğini söylemesinin ardından bu haberi duyan bir vatandaş RTE Airport (Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı) isminin markalaşması için 21 Ağustos'ta Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

Kimliği gizlenen vatandaşın RTE Airport için logo bile hazırladığı görüldü.

Prosedüre göre başvurunun ilana çıkmasının ardında 3 aylık itiraz süresinin beklenmesi gerekiyor. Bu süreçte itiraz gelmezse yaklaşık 6 ay içinde Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı'nın ismi markalaşmış olacak ve Resmi Markalar Bülteni'nde yayımlanacak.

DAHA ÖNCE DE ALAN ADI SATIN ALINMIŞTI

RTE Havaalanı'nın adını önceden tahmin ederek rtehavalimani.com'un alan adını internette satın alan Kahramanmaraşlı, 50 bin dolara satışa çıkardı.

Kahramanmaraş’ta, birçok tanınmış kişinin web sitesi alan adını satın alan 56 yaşındaki Fatih Nalbantbaşı, son olarak İstanbul’da yapımı süren 3'üncü havalimanına verileceğini tahmin ettiği ‘rtehavalimani.com’un isim hakkını aldı, 50 bin dolara satışa çıkardı. Nalbantbaşı, Recep Tayyip Erdoğan’ın talep etmesi üzerine isim hakkını kendisine hediye edebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • as01 Eylül 2014 13:41

    evet işi gücü bırakmış, küçük ihaleleri, arsaları kimin alacağıyla uğraşmış. tam dünya lideri :)

  • can01 Eylül 2014 13:06

    isimler geçicidir,yarın başkası gelir isim değişir,fazla takılmamak lazım

  • Borsacı01 Eylül 2014 12:21

    RTE olması gayet normal. DAha güzel bir isim bulamamışlar demek ki. Dünyanın en büyüğü olması isim seçiminde etkli olmuş olabilir. Glabal Lider == Global Havalimanı.

  • Vatansever01 Eylül 2014 12:16

    Amac ulkeye hizmet etmekse Ismin ne onemi varki,Fakat amac farkliysa o zaman isim tabiiki onemli<Mesela Osman Gazi olabilir Vede cok yakisir...

  • demir01 Eylül 2014 12:04

    bırakında rte olsun okadar uğraş verdi adam gerek paralellle gerekse hukukçularla gerek muhalefetle hakkı degilmi