E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den bomba açıklamalar---

Putin'den bomba açıklamalar

Putin'den bomba açıklamalar
26 Kasım 2015 - 23:04 borsagundem.com

Putin, "Uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilmemeleri mümkün değil. Sinyaller geliyor" dedi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sınırında düşürülen uçağa ilişkin "Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdık" sözlerine tepki gösterdi. Putin, "Bunu bilmemeleri mümkün değil" dedi.

Uçağın düşürülmesini "dost kabul ettiğimiz bir ülkenin ihaneti" diye tanımlayan Rus lider "Teröre karşı çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişki kuranlar ateşle oynuyor" diye konuştu.

Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rus ve Suriye Ordusu'nun uçağın düşürüldüğü yerdeki saldırılarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.

Rusya lideri uçak düşürüldüğünde yeri ve zamanını ABD öncülüğündeki koalisyona aktardıklarını vurguladı ve Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Türkiye'ye "endüstriyel miktarlarda" petrol akışı olduğunu savundu.

Vladimir Putin "Türk hükümetinin Suriye'den petrol akışı konusunda hiçbir şey bilmemesi teorik açıdan mümkün olmakla birlikte, bunu düşünmek de zor" dedi.

Putin bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Rus uçağı olduğunu bilseydik, farklı davranırdık" sözlerini hatırlatması üzerine bunun mümkün olmadığını savundu.

Putin "Bilinmemesi mümkün değil, sinyalleri gidiyor. Bizim uçakların nerelerde faaliyet gösterdiğini ABD öncülüğündeki koalisyonla paşlaşıyoruz. Türkiye de bu koalisyonun üyesi noktasından hareket ettik. Dolayısıyla bilmemeleri mümkün değil" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)