E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Latin Amerika gezisine Küba'dan başladı---

Putin, Latin Amerika gezisine Küba'dan başladı

Putin, Latin Amerika gezisine Küba'dan başladı
11 Temmuz 2014 - 15:54 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, altı günlük Latin Amerika gezisi kapsamında Küba'nın başkenti Havana'ya gitti

Gezinin, bölgedeki ABD ve Batı etkisine karşı müttefik bulma ve Sovyetler Birliği döneminde müttefiki olan Küba ile ilişkileri geliştirme amacı taşıdığı ifade ediliyor.

Rusya, ziyaretten iki gün önce Küba'nın borçlarının yüzde 90'ını sildiğini açıklamıştı.
Daha sonra Arjantin ve Brezilya'ya geçecek olan Putin, bir sonraki Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ülke lideri olarak Pazar günkü finale katılacak.

Devlet Başkanı Putin daha sonra Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan gelişen ekonomiler grubu BRICS'in Brezilya'nın Fortaleza kentindeki zirve toplantısına katılacak.Ziyaret öncesi bir mülakatında, Brezilya'nın dünya sahnesinde daha büyük bir rol oynaması gerektiğini belirten Putin, bu ülkenin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde daimi üye olmak için yaptığı başvuruyu destekleyeceğini ifade etti.

Uzmanlar, Ukrayna krizi nedeniyle uygulanan yaptırımlardan dolayı izole bir konuma itildiği ve Soğuk Savaş sonrası Batı ile ilişkilerinin en dibe vurduğu bir dönemde Rusya'nın, Latin Amerika ülkelerini Batı egemenliğine karşı çıkmaları için harekete geçirmeye çalıştığı görüşünde.


KÜBA'NIN BORÇLARI SİLİNDİ

Putin'in Küba'da Devlet Başkanı Raul Castro ve ağabeyi eski başkan Fidel Castro ile görüşmesi bekleniyor.Görüşmede, geçen yıl imzalanan ve Küba'nın Sovyet döneminden kalan 35,2 milyon dolar tutarındaki borcunun silinmesini ve geri kalan kısmının da ortak yatırımlara yöneltilmesini öngören anlaşmada atılan adımlar da gözden geçirilecek.1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılması sonrasında gerileyen Rusya-Küba ilişkileri son yıllarda yeniden gelişmeye başladı.

Rusya, Küba açıklarında petrol arama çalışmaları yürütüyor. Devlet Başkanı Putin, Rus şirketlerin Küba'da plastik ürünler, otomobil parçaları ve demiryolları için ağır ekipman alanlarına yatırım yapmak istediğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)