E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​PKK Tunceli'de karakola saldırdı---

​PKK Tunceli'de karakola saldırdı

​PKK Tunceli'de karakola saldırdı
03 Ekim 2014 - 21:39 borsagundem.com

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kırmızıköprü Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kırmızıköprü Köyü Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Karakol binası ile nöbetçi kulelerine ateş açan PKK'lılara askerler anında karşılık verince çatışma çıktı. Tunceli Valiliği çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

Pülümür'ün Kırmızıköprü Köyü'nde esi karakol yerine köyün karşısındaki yüksek tepeye yapılan ve inşaatı büyük ölçüde tamamlanıp, askerlerin de büyük ölçüde taşındığı Kırmızıköprü Jandarma Karakolu'na bugün saat 16.05 sıralarında sayılıları henüz tespit edilmeyen kalabalık bir PKK'lı grup tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Ormanlık alandan karakol yakınlarına sızan PKK'lılar iki ayrı noktadan Kannas keski nişancı tüfeği ve Biksi silahlarla karakol ve nöbetçi kulelerine ateş açtı. Saldırıya, karakoldaki askerlerin de anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar ormanlık alana giderek izlerini kaybettirdi. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Daha önce karakollara yönelik saldırılar yönünde bilgi alan güvenlik güçleri karakollara özel birlikler sevk edip, güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkarmıştı. Saldırının ardından bölgeye yine helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilerek, stratejik alanlara yerleştirildikleri öğrenildi.

Tunceli Valiliği'nden, Kırmızıköprü Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıyla ilgili yapılan yazıla açıklamada, "03.10.2014 günü saat 16.05 sıralarında ilimiz Pülümür İlçesi'nde yapımı devam eden Kırmızıköprü Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binasına BTÖ mensuplarınca taciz ateşi açılmış, açılan taciz ateşine güvenlik güçlerimiz anında karşılık vermiş, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay doğaner03 Ekim 2014 23:39

    kobani de destek bekleye durun siz, bu memlekete yaptığınız bütün güzellikleri bu millet hemen unutur hemen yardımınıza koşar dinsizin hakkından imansız gelir

  • gazi03 Ekim 2014 22:21

    Hani bu b itler ülkeyi terketmişti

  • sanjak 03 Ekim 2014 21:58

    Kobani deki işid militanlarına saldır sanız ya kalleşler kalleşliğinize kürt halkını da alet etmeye çalışıyorsunuz kobanide kürt kadınların namusunu türk askeri koruyor sınırın içine alarak siz türk askerine saldırıyorsunuz merak etmeyin bu ordu işid ide pkk yıda bitirecek