E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPeşmergenin yemek faturası bilmecesi---

Peşmergenin yemek faturası bilmecesi

Peşmergenin yemek faturası bilmecesi
01 Kasım 2014 - 03:46 borsagundem.com

Peşmergelerin restoranlarında hesabı ödemediğini öne süren restoran sahibi dün "Hesabı valilik ödemiş" dedi. Valilik ise ödeme yapmadıklarını bildirdi

Peşmergelerin Koani'ye gidiş sırasında Şanlıurfa'da yedikleri yemeğin faturası bilmeceye dönüştü. Önceki gün, "Hesap ödenmedi" diyen restoran sahibi dün ise "Hesap ödenmiş, Şanlıurfa Valiliği ödemiş" açıklaması yaptı. Ancak Şanlıurfa Valiliği'nden ödeme doğrulanmadı.

ÖNCEKİ GÜN: ÖDEME YAPILMADI

Kuzey Irak’tan Kobani’ye gitmek için Türkiye’den geçen Peşmergeler’in çarşamba günü Şanlıurfa’da yediği yemeğin parasıyla ilgili haber, sosyal medyada yoğun biçimde tartışıldı. Hürriyet’in perşembe günü saat 15.00 sıralarında ulaştığı Demirol Tesislerinin ortaklarından Bekir Demirol, tesislerinde yenilen yemeği parasının kimin tarafından ödendiği sorusu üzerine yaptığı açıklamada “Para ödenmedi. Kimin ödeyeceğini bilmiyorum” demişti.

DÜN: YANLIŞ ANLAMA OLDU

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine bugün 13.00’te tekrar ulaştığımız Bekir Demirol dünkü açıklamasından farklı olarak şunları söyledi: “Lokantada faturayı gününde kesmişler. Parayı da nakit almışlar. Bizim Şanlıurfa Valiliği ödemeyi yapmış. Urfa Valiliği verdi parayı. Bildiğimi söylüyorum. Yanlış bir anlaşılma olmuştur. Şimdi bu adamlar gelmişler yemişler faturalarını sonradan şey etmişler. Bugün araştırdım” diye konuştu.

VALİLİK: NE NAKİT, NE FATURA

Bekir Demirol’un peşmergelerin faturasını valiliğin ödendiğini söylemesi üzerine dün Şanlıurfa Valiliği’ni de aradık. Özel Kalem Müdürü Hüseyin Ötegeçeli, “Valiliğin öyle bir faturayı ödemesi söz konusu değil. Fatura da şu anda bize gelmedi. Yemeğin faturasının orada nakit olarak ödenmesi gibi bir durum yok” diye konuştu.

YİKOB: ÖDEME YETKİMİZ YOK

Sosyal medyada dolaşan görselde, 979 liralık yemek faturasının Şanlıurfa Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) kesildiği görülüyor. İçişleri Bakanlığı’na bağlı söz konusu komisyonun müdürü Mehmet Kızılkanat da Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Faturaları nakit ödeme yetkimiz yok, Maliye’ye yönlendiririz. Henüz bize böyle bir fatura ulaşmadı. Ulaşsa haberim olurdu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)