E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Paranın yerini Reza Zarrab biliyor"---

"Paranın yerini Reza Zarrab biliyor"

Paranın yerini Reza Zarrab biliyor
12 Ekim 2014 - 15:51 borsagundem.com

İran soruşturma komitesi üyesi Amir Abbas Soltani İran’ın kayıp 2.7 milyar dolarlık petrol parasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu

İran soruşturma komitesi üyesi Amir Abbas Soltani İran’ın kayıp 2.7 milyar dolarlık petrol parasının yerini Reza Zarrab’ın bildiğini iddia etti.

Reza Zarrab’ın İran’da hapiste olan işadamı Babek Zencani’ye petrol parasının transferi konusunda yardımcı olduğu söyleniyor. Kayıp petrol parasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Soltani, “Reza Zarrab’ın sadece tek bir eli petrol parasının transferi işinde edğil. Zarrab tamamen bu işin içinde” diye konuştu.

Reza Zarrab’ın avukatı ise Babek Zencani ile Zarrab arasında bir ilişki bulunduğu iddialarını reddetti. Zarrab’ın Avukatı Şeyda Yıldırım, “Bütün İran parlamentosu gelip araştırabilir. İkisi arasında bir ilişki olduğunu söylemek mantıksız. Ortak hiçbir yanları yok” dedi.

Babek Zencani
Son yıllarda uygulanan ambargolardan dolayı İran’ın petrol ihracatı yarı yarıya düştü. Soltani’nin iddiasına göre Zarrab ve Zencani gibi aracılar petrol parasının yurtdışına aktarılması işini yapıyor. İran’da son dönemde yolsuzluğa karşı yoğun bir mücadele yürütülüyor. İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani’nin yolsuzlukla kararlı bir şekilde mücadele edileceğinin sinyalini vermesinden sonra eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ilk yardımcısı Mohammed Rıza Rahimi yolsuzluktan dolayı, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mexicano12 Ekim 2014 17:40

    o da bilemez kim nerden villa lüks araba aldı kimin üstüne ne mal yaptı nerden bilecek sadece paraları kime dağıttığını bilir