E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOnlar durdurursa biz de durdururuz---

Onlar durdurursa biz de durdururuz

Onlar durdurursa biz de durdururuz
26 Kasım 2014 - 04:10 borsagundem.com

Mevlüt Çavuşoğlu Akdeniz'deki sondajla ilgili konuştu: Madem devletler birbirini muhatap almak istemiyor, çalışmalar için özel şirket kurulsun

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında anlaşmazlık konusu olan münhasır ekonomik bölgede petrol-doğalgaz sondajıyla ilgili “Onlar sondaj çalışması yapınca biz de gemiyi gönderiyoruz. Eğer onlar durdurursa biz de durdururuz” açıklaması yaptı.

TBMM Plan-Bütçe Komisyonu’nda tartışmalı konularla ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz doğalgaz ve petrol kaynaklarına yönelik kendisinin getirdiği çözüm formülünü açıkladı. Petrol ve gaz kaynakları üzerinde hem Rumların, hem KKTC’nin hakkı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Benim şöyle bir teklifim oldu; madem devletler çözüm olana kadar birbirini muhatap almak istemiyor, özel şirket kurulsun, çalışmalar onun tarafından yürütülsün. Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır arasında Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarına ilişkin sürdürülen temasları yakından takip ediyoruz. Doğu Akdeniz’deki en uzun kıyı şeridine sahip olan Türkiye’nin içinde yer almadığı herhangi bir sınırlandırma, hakkaniyete uygun olmadığı gibi geçersiz kalacak, bölgede tansiyonu yükseltmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir.”
Bölge ülkeleriyle yapılan ticarete de değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi: “İsrail’le ticaretimiz arttı. O ülkeyle siyasi ilişkilerimiz iyi olmayabilir, ama işadamlarımızı cezalandırmak mümkün olmayabilir. Irak’la da az da olsa bir artış var. Biz dine dayalı, mezhebe dayalı politika izlemeyiz, bu çok tehlikelidir. Kesinlikle Panislamist değiliz. Bakın bir terör örgütü geldi, Irak’ın yüzde 35’ini kontrol ediyor. Nerede Maliki’nin ordusu? Bu bizim başından beri söylediğimiz şeydi. Şimdi Amerika da bunu anladı mı, anladı.”

Rus gazında indirim masada

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin’in pazartesi yapacağı Türkiye ziyareti öncesi dün Moskova’ya giden Enerji Bakanı Taner Yıldız, 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde doğalgaz fiyatlarında revizyonu ele alacak. Gazprom Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev ile geçtiğimiz haftalarda başlatılan görüşmeler Rusya’da sürecek. Reuters’a bilgi veren bir enerji yetkilisi, fiyat revizyonu, özel sektör tarafından alınan doğalgaz fiyatlarının belirlenmesinin yanı sıra Mavi Akım hattının kapasitesinin arttırılması konusunun da görüşmede ele alınacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)