E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğrencilerin dikkatine! Tercihler yarın başlıyor---

Öğrencilerin dikkatine! Tercihler yarın başlıyor

Öğrencilerin dikkatine! Tercihler yarın başlıyor
05 Temmuz 2015 - 13:16 borsagundem.com

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirmeler ile üniversite tercihleri yarın başlayacak

TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre liselere tercih işlemleri yarından itibaren 16Temmuz'a kadar yapılacak. Öğrenciler, 25 okul tercihi yapabilecek ve tercih işlemlerini ortaokul müdürlüklerine onaylatacaklar. Tercih işlemi, okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 14 Ağustos 2015'de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te gerçekleştirilecek.

Üniversite tercihleri

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) açıklanmasının ardından, adayların üniversite tercihlerini yaparken inceleyecekleri ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlandı. Üniversiteye gidecek adaylar için tercih işlemleri, yarından itibaren 14 Temmuz'a kadar yapılacak. Adaylar, kılavuzda yer alan kurallara göre, tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. T.C. kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacak. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde söz konusu internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecekler. Süre tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik veya düzeltme yapılamayacak. Tercih işlemleri, 14 Temmuz 2015'te saat 23.59'da sona erecek. Tercihler yapılırken ÖSYM'nin http://rehberlik.osym.gov.tr rehberlik sitesinden yararlanılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)