E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Obama Netanyahu ile görüştü---

​Obama Netanyahu ile görüştü

​Obama Netanyahu ile görüştü
01 Ekim 2014 - 22:14 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze saldırılarının ardından ilk kez Beyaz Saray’da görüştü

Obama ve Netanyahu, Oval Ofis’te gerçekleşen görüşme öncesi gazetecilere kısa açıklamada bulundu. Obama, ABD ile İsrail arasında "kırılmaz bir bağ" olduğunu vurgulayarak, "İsrail’in güvenliğine yönelik Washington’ın sarsılmaz taahhüdünü" tekrarladı. İsrail’in yaz aylarındaki Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Obama, bu dönem boyunca Gazze’de yaşanan gelişmelerden “derin endişe” duyduklarını kaydetti. Obama, roket saldırılarına karşı oluşturulan "Demir Kubbe" olarak bilinen füze savunma sistemine sundukları katkıyı anlattı.

Statükoyu değiştirmek için yeni yollar bulmaları gerektiğini belirten Obama, “Hem İsrailli vatandaşları evlerinde, öğrencileri okullarında olası roket saldırılarından güvende kılacak hem de Filistinli çocukların öldürülmesi trajedisini sona erdirecek şekilde statükonun değişmesi için yollar bulmalıyız” ifadesini kullandı.

Obama, Netanyalu ile Gazze’nin yeniden inşa edilmesinin yanı sıra İsrail ile Filistinliler arasında daha sürdürülebilir bir barış sağlama arayışını ele alacakları bilgisini verdi.

Terör örgütü IŞİD’i zayıflatıp yok etme ve aşırıcılık gibi konuları konuşacaklarını da belirten Obama, sadece İsrail için değil hem ABD hem de dünya toplumu için büyük öneme sahip İran’ın nükleer programını da görüşeceklerini dile getirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu da kendilerinin zor dönemlerinde verdiği destek için Obama’ya teşekkür etti.

Birçok zorluğu bünyesinde barındıran Ortadoğu’nun “kesinlikle yeni bir Ortadoğu” olduğu nitelendirmesinde bulunan Netanyahu, yeni tehditlerin ortaya çıktığı bölgenin aynı zamanda yeni fırsatlara da kapı araladığını kaydetti.

İsrail’in, IŞİD’i yok etmek için Washington liderliğindeki girişimleri desteklediğini ifade eden Netanyahu, İran’ın nükleer silah elde etmesini önlemeye dönük çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İran’ın, Obama’nın uygulanmasını için çalıştığı ağır yaptırımları kaldırmak istediğine değinen Netanyahu, Obama'ya, “Liderliğiniz altında bunun olmayacağını ümit ediyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)