E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO köyde neler oluyor?---

O köyde neler oluyor?

O köyde neler oluyor?
30 Kasım 2015 - 17:31 borsagundem.com

Düzce Çilimli'nin bir köyünde 4 aydır esrarengiz şeyler oluyor. Toplam 35 dönüm fındık bahçesi ve 240 ağaç sessizce katledildi. Köyde huzur kalmadı

 Düzce'nin Çilimli ilçesine bağlı Kiraztarla köyünde yaklaşık 35 dönüm fındık bahçesi ile 240 kavak ağacı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce testere ile kesildi. Köy sakinlerinde Emrah Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 4 aydır köyde esrarengiz olayların yaşandığını savundu.
Kardeşinin düğününden bir gün önce evlerinin yandığını ancak görgü tanıkları olmadığı için bir sonuca varamadıklarını söyleyen Deniz, şöyle devam etti:
"Bunun akabinde Hamza Yılmaz komşumuzun 240 kavak ağacı kesildi. Daha sonra Hilmi Hanedar komşumuzun 22 dönüm fındıklığı takriben bin 200 ocağı yarıdan kesildi. Bir başka komşumuzun da 8 dönüm fındıklığı aynı şekilde kesildi. Sessiz, şarjlı elektrikli el testeresi tarzı bir aletle kesildiğini tahmin ediyoruz. Ağaçlar yarım şekilde yaralanıyor. En ufak bir rüzgar veya kar yağışında yıkılsın diye yarım kesiliyor. Yetkililerimizden bunların sorumlularının bulunmasını istiyoruz."

KÖYLÜLER PANİK İÇİNDE

Yaklaşık 120 yıldır aile büyüklerinin yaşadığı Kiraztarla köyünde huzurlarının kalmadığını dile getiren Deniz, "Ne zaman çocuğumuza, evimize, arabamıza zarar gelecek diye düşünüyoruz. Ne zaman samanlığımız yanacak ne zaman hayvanlarımız kesilecek diye endişe içindeyiz. Şüphelendiklerimiz var ancak gözle görülmediği, şahit olmadığı için köylüler olarak bir sonuca varamıyoruz. Biz yetkililerimizden bunun sorumlularını bir an önce bulmalarını istiyoruz."
Zarar verilen tarım arazisindeki ağaçların tamamen kesilerek verim alınamayacak şekilde bırakıldığını aktaran Deniz, geceleri tedirgin olduklarını sürekli evlerini ve tarlalarını kontrol ettiklerini sözlerine ekledi. ​

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)