E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNYT’den Twitter’a Türkiye çağrısı---

NYT’den Twitter’a Türkiye çağrısı

NYT’den Twitter’a Türkiye çağrısı
18 Nisan 2014 - 14:13 borsagundem.com

Gazete, “Türk hükümeti kullanıcı bilgilerini açıklamaya zorlarsa Twitter güçlü şekilde direnmeli” diye yazdı

New York Times gazetesinin başyazısında, Twitter'a, kullanıcı bilgilerini Türk yetkililerle paylaşmaması için çağrıda bulunuldu.  Gazetenin 18 uzman gazeteciden oluşan Editoryal Kurulu'nun imzasıyla yayımlanan "Türkiye'nin Twitter'la Savaşı" başlıklı başyazıda, ‘kavgacı’ ifadesi kullanılan Başbakan Erdoğan için, “Topluma yönelik en büyük tehdit olarak tanımladığı Twitter'ın kullanıcılarının da gözünü korkutmakta kararlı görünüyor” denildi.
Başyazıda özetle şunlar yer aldı:

“Türk hükümetinin son dönemde Twitter'a girişi iki haftalığına engellenmesinin ardından şirketin yöneticileri geçen günlerde Erdoğan yönetiminden yetkililerle buluşarak, hükümetin çeşitli taleplerini ele aldılar.

Türk hükümeti Twitter ve diğer internet platformlarından şikayetçiydi. Zira bazı Türkler bu platformları kullanarak; Sayın Erdoğan ve ailesi dahil, önemli siyasi figürleri kapsayan bir yolsuzluk soruşturmasına ilişkin sızıntıları yayınlıyordu. Türkiye'deki üst mahkeme iki hafta önce hükümetin Twitter yasağını kaldırmasına hükmetti.

Twitter bazı mesajların Türkiye'de görülmesini engellemeyi kabul etti. Söz konusu mesajlar dünyanın geri kalanında görülebilecekti. Hükümet ayrıca şirketten Türkiye'de bir ofis açmasını, reklam gelirlerinin vergisini ödemesini ve sızıntıları yayınlayanların kimliklerini açıklamasını istiyor.

Türk hükümeti Twitter'ı kullanıcı kimliklerini açıklamaya zorlarsa, şirket açıkça siyasi bir eylem olan bu girişime karşı kesinlikle güçlü şekilde direnmelidir. Bu tip taleplere boyun eğmek; Sayın Erdoğan'ın yönetiminin, muhaliflere ve siyasi karşıtlarına zulmünde yardımcı olacaktır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozgur18 Nisan 2014 15:21

    O ülkelerde yolsuzluk yazılsa twitter kapanır mı?

  • tufan kozanoğlu18 Nisan 2014 15:13

    Twitter USA'da veya avrupa ülkelerinde mahkeme kararlarına uyuyorlar, vergilerini de paşa paşa ödüyor.Ama iş Türkiye'ye gelince ''diren twitter!''Bu neoconcu gazeteci güruhu Julian Assange'a yapılan zulmü işlesin de helal olsun diyelim.Türkiye beylerin sömürge ülkesi sanki.

  • XYZ18 Nisan 2014 14:48

    BENCE ÜLKEMİZDE SEÇİM YAPMAYALIM. BIRAKALIM ÜLKEMİZİ TWİTTER, FACEBOOK, NEW YORK TİMES GİBİ DIŞ KAYNAKLI ŞİRKETLER YÖNETSİN. ONLARDA RAHATLASIN BİZİM MEDYA DA. BU ŞİREKTLER HER İŞİMİZE KARIŞIR OLDULAR. BUNLARA BU HAKKI KİM VERİYOR. SANKİ DÜNYA DA (AMERİKADA , AVRUPADA) ÖZGÜRLÜKLER ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ. BU ŞİRKETLERDEN KENDİ ÜLKELERİNEDE AYNI ŞEYİ YAPSINLARDA GÖRELİM. ANLAYANA...

  • abdürrezzak18 Nisan 2014 14:34

    sizin türk halkının oylarına saygınız olmaz ise,türk halkının da size saygısı olmaz bunumu istiyorsunuz