E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNissibi Köprüsü gün sayıyor---

Nissibi Köprüsü gün sayıyor

Nissibi Köprüsü gün sayıyor
22 Kasım 2014 - 05:12 borsagundem.com

Siverek'le Kahta'yı Atatürk Baraj Gölü üzerinden birleştiren Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığından gelen heyetle birlikte Siverek Adıyaman arasında kara yolu bağlantısını sağlayacak olan yapımı son açamaya gelen Nissibi köprüsü incelemelerde bulundu. 

Erkal ve beraberindeki heyet Siverek ile Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak olan 610 metre uzunluğu ve 24 metre genişliği ile İstanbul Boğazı’ndaki 2 köprünün ardından Türkiye’nin en büyük üçüncü asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nde yapılan inşaat çalışmalarını inceledi. Köprünün yakın bir tarihte bitirileceğini ifade eden Erkal, “Bakanlıktan gelen heyet ile köprüde inceleme yaptık. İnceleme kapsamında Takoran Vadisi’ne feribot iskelesi yapılması için de fikir alışverişinde bulunduk. Yakın zamanda bu köprümüz bittiğinde özellikle Diyarbakır ve Adıyamanlılar çok rahat bir ulaşıma kavuşacak. Köprünün hizmete girmesiyle birlikte kültür turizmi açısından zenginliklere sahip olan bölgemiz cazibe merkezine dönüşecektir” dedi.



Köprünün Siverek’in ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağının dikkat çeken Erkal; “Köprünün ekonomik katkısı tartışılmaz. Turizm alanında da ilçemizde olumlu gelişmeler yaşanacak" diye konuştu. Erkal, kaymakamlık olarak bir de gezi teknesi aldıklarını belirterek, "Bölgede vatandaşlarımızın doğal güzellikleri görme ve yerel turizmin gelişmesi amacıyla bir gezi teknesi aldık. Vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız bu gezi teknesinin yat alanı için Bakanlıktan gelen iki uzman arkadaşımızla yer tespiti yaptık. Önümüzde ki günlerde gezi teknelerini vatandaşların hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)