E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMursi'nin idam kararı için ABD'den ilk açıklama---

Mursi'nin idam kararı için ABD'den ilk açıklama

Mursi'nin idam kararı için ABD'den ilk açıklama
17 Mayıs 2015 - 15:59 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Muhammed Mursi için verilen idam kararı karşında derin kaygı duyulduğu ifade edildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararı karşında derin kaygı duyulduğu ifade etti.

ABD'DEN MURSİ'YE VERİLEN İDAM KARARINA İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, "Mısır mahkemesinin, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de dahil olmak üzere 100'den fazla sanığa verdiği toplu idam kararı karşısında derin kaygı duyuyoruz" denildi.

"ULUSLARARASI HUKUK İLE UYUŞMUYOR"

Açıklamada, toplu idamlara ve cezaların uygulanması aleyhinde sürekli konuşulduğunu kaydederek, bu uygulamaların Mısır'ın uluslararası yükümlülüklerine ve hukuk kurallarıyla uyuşmadığını belirtti.

Mısır'da mahkeme, ülkenin ilk kez seçimle başa gelen eski Cumhurbaşkanı Mursi ve beraberindeki 100'den fazla davalıyı 2011 yılında toplu halde hapisten firar ettikleri gerekçesiyle idama mahkum etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)