E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Mursi Erdoğan'ı kutladı---

​Mursi Erdoğan'ı kutladı

​Mursi Erdoğan'ı kutladı
11 Ağustos 2014 - 19:03 borsagundem.com

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, cumhurbaşkanlığını kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti

Mursi'nin tebrik mesajı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) resmi internet sitelerinde yayımlandı. Mursi'nin, mesajında Erdoğan'ı, seçimdeki başarısından dolayı tebrik ettiği ve başarısının devamını dilediği belirtildi. 

Eski Lübnan Cumhurbaşkanı ve Ketayip Partisi Lideri Emin Cemayel de 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre Cemayel, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı arayarak tebrik etti. 

Görüşmede, cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarının, bölgesel sorunların çözümüne katkı sağlaması, Lübnan-Türkiye ilişkilerine ve iki ülkenin çıkarlarına hizmet etmesi için ortak beklenti dile getirildi.

Mısır basını
Mısır basını, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimini sayfalarına taşıdı.

Şuruk gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimdeki başarısını değinerek, "AK Parti'nin liderinin bu seçimi kazanması, tarih kitaplarında Atatürk'ün yanında yer almasını sağlıyor" diye yazdı. Eski cumhurbaşkanlarıyla ilgili de bilgi veren ve seçimin halk oylaması şeklinde yapıldığına dikkati çeken Gazete, "Erdoğan hayalindeki yeni Türkiye'ye yaklaşıyor" yorumunu yaptı.

"Önü kesilemeyen lider"
Körfez sermayeli el-Hayat gazetesi de "Erdoğan Atatürk'ün Çankaya'sına yerleşmeye hazırlanıyor" diye yazdı. Gazete, Erdoğan'ın, Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne cumhurbaşkanı olarak girmeyi planladığını kaydetti.

El-Mısr el-Yevm gazetesi ise Erdoğan'ı "rakiplerinin önünü kesmeye güçlerinin yetmediği bir lider" olarak tanımladı.

Bazı internet sayfalarında da balkon konuşmasına değinilirken, Erdoğan'ın "Seçimde galip olanın kendisi değil, Türk halkının iradesi olduğu" ifadelerine vurgu yapıldı.

Tunus Nahda Partisi de kutladı
Nahda Partisi Lideri Raşid el-Gannuşi, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeşimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmasını kutlar, yeni dönemde Türkiye'ye başarı, esenlik ve refah temenni ederim" ifadesini kullandı.

Nahda Partisi Sözcüsü Ziyad el-Uzari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim başarısını, "Başbakan Erdoğan'ın iktidarda bulunduğu 12 yılda gelişen demokrat Türkiye'nin zaferi" olarak nitelendirdi.

Uzari, "Bu başarı, tökezleyen Arap Baharı'nın demokrasi seçeneğine yönelmesi için bir destektir" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)