E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMurat Ülker "Ziraat'e biz söyledik"---

Murat Ülker "Ziraat'e biz söyledik"

Murat Ülker Ziraat'e biz söyledik
23 Ağustos 2014 - 08:21 borsagundem.com

Murat Ülker yeni ekonomi yönetimi hakkında ve Turkcell konusunda önemli açıklamalar yaptı

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, holdingin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesinin toplantısında başbakan değişiminden Suriye ve Irak’ın ekonomiye etkilerine kadar gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı. Ülker, ekonomi dünyasının yeni kabinede ekonomi yönetiminin değişip değişmeyeceğiyle ilgili kaygıları olduğun hatırlatılması üzerine, “Türkiye’de 12 yıldır devam eden istikrar, ekonomik başarı bir adamın eseri değildir. Bunlar ekiptir... Bir adam demek tamam çok güzel ama arkadaki ekibe çok büyük haksızlık olur. İşler yürür” değerlendirmesini yaptı.
 
İkinci 6 ay endişesi
 
Bu yıl yaşanan iki seçimin olumsuzluğunu görmediklerine, bulundukları kategorilerde daralma beklemediklerine değinen Ülker, “Bizim 49 kategoride işlerimiz var. Bizim için problem olmuyor” dedi. Irak ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Ülker, sözlerini şöyle sürdürdü.
 
“Suriye ihracatımız ilk 6 ayda geçen yıl ile aynı düzeyde. Fark yok. Irak konusunda ise işler durmuştu. Şimdi yeni yeni açılıyor. İnsanlar maalesef seyyar hale gelince bizim malları kullanmak zorunda kalıyorlar öğün geçiştirmek için. Normal distribütörlerimiz vardı. Sipariş alıp malı gönderiyorduk. Ama şimdi mal göndermek için bir yol bulamıyoruz. Tüccarlar değişiyor, ticaretin şekli değişiyor. Ama ikinci 6 ay bizi endişelendiriyor” açıklaması yaptı.
 
Ziraat’e biz söyledik
 
Murat Ülker ile sohbette Turkcell konusu da gündeme geldi. Ülker, konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz bir sözleşme yaptık, aynı sözleşmeyi aynı şartlarla alın siz uygulayın dedik Ziraat Bankası’na. Modeli biz verdik yani. Bizim bir şirket olarak ‘Bunu yapmak istiyoruz’ dememiz de Ziraat Bankası’nı cesaretlendirdi. Sözleşme de hazır olunca süreç kısaldı. Hatta sonrasında Çukurova Grubu’ndan Osman Bey (Berkmen) bize gelip teşekkür etti ‘Ziraat Bankası’na iyi anlattın’ diye...”
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hatay24 Ağustos 2014 01:43

    maktk bıraktı çakallara yerden yere vuruyorlar allahtan korkun varsa biraz adi speklere bırakmazsın tahtayı

  • hacı23 Ağustos 2014 16:07

    Ali Babacanın yanında beraber ülke ekonomisini yönetmelisiniz, bizleri zeybekçilere, kurtulmuşlara muhtaç etmeyin.

  • C223 Ağustos 2014 11:51

    Fonfk şirketin için ne yapacan Murat efendi, millete akıl vereceğine kendi şirketini küçük yatırımcıdan bedavaya kapmaya çalışma! 4,60 dan halka sat 7 sene hiç görmesin o fiyatları sonra 1.70 den geri almak iste, bilmişlik tasla ADALETli ol biraz ..!

  • eyyp197823 Ağustos 2014 11:51

    ben habere ilk bakışta yazı okumada sanetimki rusların payını satın alacak biliyorsunuz gözde türkcell anlaşma yaparken sermayesini 2,000,000,000 TL cıkarı ki vaz geçmedi sermaye artırımın yanı düşüncem belki rusların payını alabilrler diye düşündüm