E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'dan Türkiye'ye IŞİD suçlaması---

Mısır'dan Türkiye'ye IŞİD suçlaması

Mısır'dan Türkiye'ye IŞİD suçlaması
31 Temmuz 2015 - 16:27 borsagundem.com

Washington Times'ın iddiasına göre Mısır yönetimi Türkiye'yi Sina Yarımadası'ndaki IŞİD militanlarını desteklemekle suçladı

Ünlü Amerikan yayın organı Washington Times’da yer alan haberde, Kahire yönetiminin Ankara’yı Sina Yarımadası’nda faaliyet gösteren IŞİD militanlarına destek vermekle suçladığı iddia edildi.

Haberde yer alan bilgilere göre; bir Mısır dışişleri yetkilisi de Türkiye’nin Sina’daki IŞİD uzantısı Ensar Beyt El Makdis örgütünü desteklediğini kanıtlayabileceklerini iddia etti. Yetkilinin, “Ensar Beyt El Makdis’in Türk hükümetinin ile bağlantılı olduğuna dair elimizde kanıt var. Türklerin Müslüman Kardeşler ile Hamas’a verdiği destek de cabası” dediği ileri sürüldü.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, “Uzun zamandır bölgedeki tüm ülkelere IŞİD tehdidine karşı önlem almaları çağrısında bulunuyoruz, ancak maalesef Türkiye’de durum başka” dedi.

Mısır’da yayınlanan iktidar yanlısı El Tahrir gazetesi, 23 Temmuz sayısında, MİT adına faaliyet gösterdikleri öne sürülen ve Sina’da ele geçirilen dört IŞİD üyesinin isim ve fotoğraflarını yayınlamıştı. Gazete biri Türk vatandaşı olduğu ileri sürülen bu kişilerin MİT adına çalıştığını da iddia etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .31 Temmuz 2015 17:05

    NE ELİ UZUN MİLLETİZ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA Kİ OLAYLARDAN HEP MESUL TUTULUYORUZ. BİR SORUMLU OLMADIGIMIZ YER KUTUPLAR.. MAAZALLAH ORDADA MÜSLÜMANLAR YAŞASAYDI NE YAPARTIK.. :)