E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'da 'Carter' krizi---

Mısır'da 'Carter' krizi

Mısır'da 'Carter' krizi
17 Ekim 2014 - 00:26 borsagundem.com

ABD merkezli Carter'ın Mısır ofisini kapatması Kahire'yi kızdırdı. Mısır Dışişleri Bakanlığı: Ofisin kapatılması niyetleri hakkında şüphe uyandırıyor

Mısır Dışişleri Bakanlığı, merkezi ABD'de bulunan Carter Merkezi'nin ülkedeki ofisini kapatma kararı almasına ilişkin, "yönelimleri ve hedefleri hakkında şüphe uyandırıcı" değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, merkezin Kahire'deki ofisini kapatma kararının, "ülkedeki istikrar ortamıyla" tutarlı olmadığı savunularak, "Parlamento seçimleri öncesi, 'sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin faaliyetlerini çökertme' iddiaları nedeniyle söz konusu kararın alındığı yönündeki açıklamaları şaşkınlık ve hayretle karşılıyoruz" denildi.

Carter Merkezi dün, Mısır ofisini kapatma kararı aldığını açıklamış, ülkedeki atmosferin, "demokratik seçimlere uygun olmadığını" ve yıl sonunda yapılacak parlamento seçimlerine gözlemci heyet göndermeyeceğini bildirmişti.

Eski ABD başkanlarından Jimmy Carter tarafından 1982'de kurulan merkez, "ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etme, demokrasi ve insan haklarını geliştirme, uluslararası çatışmalara barışçıl çözümler bulmayı" amaçlayan sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. 

Mısır'da, 25 Ocak Devrimi'nin ardından ilk kez 2011'de bu ülkede ofisini açan merkez, ülkede son dönemde yapılan seçimlere çok sayıda gözlemci göndermesiyle biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)