E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilislerden Ukrayna ordusuna darbe ---

Milislerden Ukrayna ordusuna darbe

Milislerden Ukrayna ordusuna darbe
01 Eylül 2014 - 15:48 borsagundem.com

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına göre, ülkenin doğusundaki Lugansk kentinin havalimanında devam eden çatışmalarda ordu geri çekildi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına göre, ülkenin doğusundaki Lugansk kentinin havalimanında devam eden çatışmalarda Ukrayna ordusu geri çekildi. 

Ordu sözcüsü Andriy Lisenko, gazetecilere yaptığı açıklamada,  "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Lugansk tarafında, aldıkları emir üzerine havalimanından geri çekildiler" dedi.

Sözcü Lisensko, son 24 saatte yedi Ukrayna askerinin de öldürüldüğünü belirtti.

Daha önce, diğer bir ordu çalışanı, Facebook sayfasında, "Ukraynalı paraşütçü kuvvetleri ile tanklı taburla desteklenmiş Rus silahlı güçleri arasında çatışma Lugansk Havaalanı'nın kontrolünü ele geçirmek amacıyla devam etmekte" demişti.

Minsk'te Ukrayna Temas Grubu toplantısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenecek Ukrayna Temas Grubu'nun toplantısında 'derhal ve koşulsuz ateşkesin' hemen görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Rus haber ajanslarının bilgisine göre Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü öğrencilerine konuşan Lavrov'un, "Derhal ve koşulsuz bir ateşkesin üzerinde anlaşılması için bugün planlanan müzakerelere güveniyorum" dediği kaydedildi.

Kiev ve Moskova yetkilileri, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT) temsilcileri arabuluculuğunda bugün Minsk'te buluşacak, ancak Rusya yanlısı ayrılıkçıların temsilcilerinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil.

Lavrov'un, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko'nun barış planı hakkında oldukça şüpheci yaklaştığı da aktarılıyor.

Lavrov, "İsyancıların silahlarını teslim etme ve kendilerinin öldürülmesine izin verme gibi gerçekçi olmayan talepler yerine oturup konuşmaya ihtiyacımız var" dedi.

Ayrıca, Rusya tarafından Ukrayna'da bir askeri müdahale olmayacağını belirten Lavrov, "Bu en ciddi krizde, trajedide bizler sadece barışçıl çözümden yanayız" şeklinde konuştu.

Kiev'den suçlamalar

Kiev yetkilileri geçen hafta, Rusya güçlerinin ayrılıkçılara, Ukrayna askerlerinin geri çekilmesinde, karşı saldırıda yardım ettiği gerekçesiyle Moskova yönetimini çatışmalarda direkt olarak müdahale etmekle suçlamıştı.

NATO, Rusya'yı binden fazla birliği Ukrayna'ya sevk etmek ve 20 binini sınıra konuşlandırmakla suçlamıştı.

Rusya ise birliklerinin doğrudan çatışmaya dahil olduğu ve ayrılıkçıları tedarik ettiğini yalanlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)