E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Mesken Dağı'nda büyük gerginlik---

​Mesken Dağı'nda büyük gerginlik

​Mesken Dağı'nda büyük gerginlik
14 Nisan 2014 - 19:50 borsagundem.com

9 gündür çadırda nöbet eyleminde bulunan BDP'liler, basın açıklaması yapmak için bugün zirveye çıkmak isteyince, olaylar çıktı.

Hakkari'ye 60 kilometre uzaklıktaki Mesken Dağı'nda askeri hareketlilik görülmesi ve karakol inşa edileceği bilgisi üzerine, bölgede kurulan çadırda nöbet tutan BDP 'lilerin eylemi 9'ncu gününe girdi. 

'Barış nöbeti' adı altında başlatılan eylemde, bugün sabah saatlerinde Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi, nöbet yerinde toplandı. Çadırın kurulu olduğu bölgede toplanan yaklaşık bin 500 kişi daha sonra da basın açıklaması yapmak amacıyla Mesken Dağı'nın zirvesine çıkmak istedi. Ancak kalabalığın önü zirve yakınlarında asker ve polisler tarafından kesilerek geçmelerine izin verilmedi. 

Bunun üzerine Hakkari Belediye Başkanı Hatipoğlu ve İl Başkanı Çallı, askeri yetkililerle görüşerek zirveye çıkmalarına izin verilmesini istedi. Çallı, amaçlarının barış sürecine destek vermek olduğunu, bu nedenle zirveye çıkarak, burada basın açıklaması yaptıktan sonra döneceklerini ifade etti. Bölgede bulunan askeri yetkili ise telefonla yaptığı görüşmeden sonra buna izin veremeyeceğini söyledi. Grubun ısrarcı davranması üzerine de gerginlik çıktı. Polis ve asker, grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba kullandı. Grup arasında bulunan bazı kişilerin ise taş, havai fişek atarak karşılık verince olaylar büyüdü. 

Çıkan olaylar sırasında 4 asker atılan taşlardan hafif şekilde yaralanırken, 7 BDP'li de atılan gözyaşartıcı bombalardan etkilendi. Göstericiler arasında bulunan bazı kişiler ise çıktıkları tepelerde PKK bayrakları açtı. Bu kişileri de askerler göz yaşartıcı bomba ve zaman zaman havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Bölgede zaman zaman da ses bombaları patladı. Olaylar sırasında bölgede gezen insansız hava aracı heronlar ise dikkat çekti. Hakkari'den kalkan askeri helikopterle bölgeye takviye ekipler sevk edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANSEVER15 Nisan 2014 01:15

    BDP Resmen haddini aşar duruma getirilmiştr. ne demek karakola karşı çıkmak ne demek yavuz sultan köprüsünü kazanırsam yıkarım demek, yeter artık bu şımarıklık vede provakatörlük.. birileri bu milletin sabrını zorlamasın .

  • yatıımcı14 Nisan 2014 23:35

    bırakın cıksın toplansın serefsızler bır bomba toplu gebersın hepsı

  • delidumrul14 Nisan 2014 23:26

    karakol yapmıyoruz kalekol yapıyoruz ben doguda çok karakol gezdim karakolların stratejik yapılarına bi incelede sonara konuş ali cik...kasten saldırıya açık karakol yapılmış....şimdi yapılanlar kalekol oldugu için karşılar tabii...

  • ali14 Nisan 2014 20:34

    şu güzelim ülke ne hale geldi kendi vatanımızda karakol bile yapamıyoruz artık bence akp eseriyle grur duymalı bu ğünler iyi ğünler bence